Witam, chciałbym wyremontować dom jednorodzinny parterowy o pow. 60m2 i chciałbym ustalić mniej więcej jaki będzie koszt mojej inwestycji. Chciałbym zrobic:
-zerwanie podłogi (teraz jest tylko drewniana) wiec potrzebna jest posadzka najpierw pozniej jakies tanie panele
-ogrzewanie centralne z kotłem grzewczym ( są 2 pokoje, kuchnia i łazienka- w niej jest nowy grzejnik i instalacja), myślałem o plastikowych rurach z powodów finansowych i zwykłym piecu na węgiel, drewno. kotłownie mam dobudowana
-gładzie na ściany, ponieważ sa bardzo nierowne i sie sypią
Dom jest ocieplony, ma wstawione stosunkowo niedawno nowe okna. Myslalem o rurach do ogrzewania zeby wpuscic w podłoge. I nie chce zeby piec mi grzał wode, chodzi tylko o ogrzewanie domu. Wiele rzeczy czysto fizycznych moge robić sam.
Dzieki z góry za odpowiedzi, mam nadzieje ze dobrze nakreslilem swoj temat. Pozdrawiam.
Remont: ogrzewanie, posadzki, gładź
-
kffiatekxd
- Początkujący

Remont: ogrzewanie, posadzki, gładź
kffiatekxd
-
KTH
Re: Remont: ogrzewanie, posadzki, gładź
po pierwsze na podstawie takiego opisu nie wiele można powiedzieć, aby cokolwiek napisać trzeba to zobaczyć i dopiero wycenić ....
to jest tak jak naprawa silnika na odległość .... coś stuka tylko nie wiadomo co, tak więc auto na lawetę i do mechanika, w przypadku domu "mechanik" musi przyjechać do Ciebie, chyba że na lawetę dom wsadzisz
nie ma rozwiązań typowych, każdy budynek jest inny i wymaga indywidualnego podejścia
to jest tak jak naprawa silnika na odległość .... coś stuka tylko nie wiadomo co, tak więc auto na lawetę i do mechanika, w przypadku domu "mechanik" musi przyjechać do Ciebie, chyba że na lawetę dom wsadzisz
nie ma rozwiązań typowych, każdy budynek jest inny i wymaga indywidualnego podejścia
-
Galeria Parkietu Mława
- Superużytkownik

- Kontakt:
Re: Remont: ogrzewanie, posadzki, gładź
Jak najbardziej prawidłowe podejście do tematu.KTH pisze:po pierwsze na podstawie takiego opisu nie wiele można powiedzieć, aby cokolwiek napisać trzeba to zobaczyć i dopiero wycenić ....
Pozdrawiam.