Asortyment okien i drzwi jest tak duży, że wybór jest naprawdę trudny. Do tego montaż, konserwacja, czasem naprawy. Z tego działu możesz dowiedzieć się czym różnią się poszczególne typy i modele, jak wybrać odpowiednie okna i drzwi do Twojego domu i mieszkania, jak je prawidłowo osadzić, konserwować i co robić jeśli pojawią się jakieś problemy.
Witam was wszystkich!
Mam taki nietypowy problem, chciałbym zrobić drzwi z sypialni do pomieszczenia za ścianą gdzie mam centrale monitoringowe, server, i inne urządzenia takie które lepiej żeby nikt nie widział na codzień, muszę wykonać jakieś drzwi w takim stylu by wyglądały jak obraz lub jakieś wielkie lustro z ozdobieniem starodawnej ramki.
Nie wiem jakie wy macie pomysły by nie było widać żadnych zawiasów i prowadnic,
Proszę was o pomoc doradzcie coś.
Możesz sobie zrobić ukryte przejście przez szafę, albo otwierany regał jak w tym filmie"Tajemnica twierdzy szyfrów" nie muszą być z zawiasami, mogą być wsuwane w ścianę lub obrotowe. fajny pomysł z tym ukrytym pokojem.
Pozdrawiam
Witam!
Zgadzam się z tobą, ale zamontowanie drzwi antywłamaniowych do mojej sypialni troszke szpeci wygląd, natomiast drugi kolega podpowiada szafe a w niej przejście, jest to dobry i najłatwiejszy sposób już o tym myślalem ale zdecydowałem że szafy nie będzie na tej ścianie.
Dobry pomysł z tymi obrotowymi drzwiami, ale gdzie dobrać takie zawiasy, pewnie muszą być kulowe.
Jest to ogromny dylemat wiadomo rzadko spotyka się takie dziwne drzwi, będę musiał coś wykombinować może stolarz mi coś poradzi?!.
Dzięki za posty POZDRAWIAM!!
Witam!
Pomysł z lustrem będzie najrozsądniejszy, dopytałem się już w tym temacie i uzyskałem nawet ciekawe rozwiązania.
Rozmawiałem z fachowcem od stolarki, szaf wnękowych itd. Odpowiedział że robił już wiele dziwnych zleceń i robił podobne.
Zalecił mi żeby wyciąć te drzwi w ścianie w taki sposób aby był próg, następnie zamocuje szyny na ścianie zarówno od góry jak i od dołu do połowy lustra, po zamknięciu nie będzie widać ani szyn a lustro będzie na tyle przylegać do ściany że nawet śladu nie będzie.
Dodatkowo próg który zalecił zrobić, ma być zamontowana na nim listwa przypodłogowa jak dookoła wszystkich ścian i ma być pomalowany na kolor ściany, tak że w efekcie końcowym da nam to efekt jakby lustro faktycznie wisiało na ścianie i ani śladu tajemniczego przejścia o to mi właśnie chodziło.
Jeżeli ktokolwiek ma jeszcze inne pomysły, chętnie skorzystam ,
dzięki za posty Pozdrawiam!
Kazda tzw przesuwka bedzie widoczna. jedyne co da mozliwoć zachowania lica sciany bez elementu wystajšcego poza ta płaszczyzne, to dzrwi aluminiowe otwierane d/w. Wówczas zawiasy bedš po tamtej stronie, uzuskasz gładkš powierznię do dalszej zabudowy - maskowania.