Mieszkanie na strychu
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Mieszkanie na strychu
Wejdź sobie na bloga kupiliśmy stary dom oni wcześniej remontowali dla siebie poddasze i przepięknie go zrobili.
i am who i am
-
jacksparrow1
- Zainteresowany

Dziwny ten sąsiad, ale ja bym się nie przejmował i robił swoje 
-
SKing08
oj ta polska mentalność... gościa pewnie nie stać na adaptację swojej części, więc z nudów uprzykrza życie innym, bo przecież ktoś nie może mieć lepiej
Koleś nie ma żadnych konkretnych argumentów, więc nie widzę przeszkód, żeby taka adaptacja nie mogła się udać... chociaż z drugiej strony jakby się uparł to pewnie coś wynajdzie, a później życie z takim w jednym budynku wygląda jak z filmu "Starsza pani musi zniknąć"...
W każdym razie pomysł dobry i życzę powodzenia, że się uda!
skuteczna izolacja natryskowa
Ja bym robił swoje i niczym się nie przejmował:D
Zdobywam wiedzę, nie siedzę!
-
antonio-antonio
- Początkujący

Znam to z autopsji w dodatku w zakresie master. Sąsiadowi przeszkadza nawet to, że strych użytkuję jak strych, że coś tam zanoszę, że w ogóle wchodzę. Wydaje mi się, że prawną drogą wredoty nie zwalczysz. Poza tym zastanów się dobrze, czy naprawdę strych to taka oszczędność. W moim np. są notoryczne problemy z przeciekającym dachem, latem jest gorąco, jak wieje porządnie (co w Polsce ostatnio jest częste) człowiek się zastanawia, czy mu dobytku ze strychu z dachem nie zwieje. Sam jestem oszczędny i wiesz co...mieszkam na przedmieściach. Nowe budownictwo, centralne ogrzewanie, czynsz nieco ponad 100zł 
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Jak to "gorąco"? przecież ustawia się temperaturę!antonio-antonio pisze:Znam to z autopsji w dodatku w zakresie master. Sąsiadowi przeszkadza nawet to, że strych użytkuję jak strych, że coś tam zanoszę, że w ogóle wchodzę. Wydaje mi się, że prawną drogą wredoty nie zwalczysz. Poza tym zastanów się dobrze, czy naprawdę strych to taka oszczędność. W moim np. są notoryczne problemy z przeciekającym dachem, latem jest gorąco, jak wieje porządnie (co w Polsce ostatnio jest częste) człowiek się zastanawia, czy mu dobytku ze strychu z dachem nie zwieje. Sam jestem oszczędny i wiesz co...mieszkam na przedmieściach. Nowe budownictwo, centralne ogrzewanie, czynsz nieco ponad 100zł :)
Centralne ogrzewanie we współczesnym budownictwie?I gomółki w oknie?
- JustynaWagner
- Początkujący

Sprawdź w jakim stanie jest dach i bardzo dobrze go ociepl, bo jeśli tego nie zrobisz, to zimą będziesz zamarzał, a latem umierał od upałów.
Słuszna uwaga. Kluczowe też są okna i warto na nich nie szczędzić, by później nie przeciekały czy brzydko się skraplały, bo w jednym miejscu możesz mieć wiecznie kałużę!
Słyszałam, że bardzo dobre okna wykonuje firma www.budvar.pl
Wiele osób sobie ich chwali.
Słyszałam, że bardzo dobre okna wykonuje firma www.budvar.pl
Wiele osób sobie ich chwali.
Ja się mocno zastanawiam nad klimatyzacją na poddasze. Znalazłam firmę która też montuje http://coolsystem.com.pl/klimatyzacja.html bo ja się nie znam na tym. U mnie jest tak gorąco u góry że oddychać nie ma czym. Nie muszę ogrzewać. W zimę też ciepło się trzyma.
My mamy u rodziców na poddaszu zrobione mieszkanie - całe 28 m2
. Ale wszystkie ściany są wyłożone kamieniem stara cegła, to dopiero robi fajny klimat
.