Drzwi kuchenne
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Drzwi kuchenne
Kuchnia otwarta, czy zamknięta? Jeśli zamknięta, to przy pomocy jakich drzwi? Na takie oto pytania, odpowiedzi wciąż... Drzwi kuchenne >>
Redakcja
Drzwi kuchenne
Mnie w kuchni podobają się drzwi jak najbardziej przeszklone. Swoje kupiłem na bel-pol.pl
Re: Drzwi kuchenne
Myślę,że tutaj spokojnie wystarczą zwykłe drzwi przejściowe do kuchni,nie trzeba wymyślać niczego specjalnego,a już tym bardziej całkowicie przeszklonych ponieważ będą one mało praktyczne.
Mam po części przeszklone i bardzo polecam. Po zamknięciu jak żonka coś pichci doświetlają korytarz. Nie trzeba zapalać swiatła żeby trafić do kibelka.
-
Maciekpol543
- Zainteresowany

Zauważcie, że i tak w kuchni prawie nikt nie używa drzwi, bo jest to takie miejsce w domu gdzie każdy domownik zagląda kilak razy w ciągu dnia (razy ileś osób w domu) więc zamykanie nie ma sensu. To nie łazienka gdzie człowiek potrzebuje prywatności.
The_Me
Zgadzam się, osobiście zdecydowanie jestem zwolennikiem kuchni otwartej
Ja w części kuchennej mam drzwi często z nich korzystam. Drzwi otwierają się na ścianę i przy okazji chowają kosze do segregowania śmieci. Często gotuję dla psa, co by nie wrzucić to śmierdzi a nie znoszę tego smrodu. I wtedy zamykam drzwi. Czasem żona coś przypali, albo smaży otwiera okno i zamyka drzwi. Zapachy zostają tylko tam. Polecam.
u nas kuchnie od korytarza oddzielają jasne przeszklone drzwi, sprawdzają się świetnie, jeśli trzeba wywietrzyć kuchnię bez robienia uciążliwego przeciągu, zmniejszają rozprzestrzenianie się zapachów po domu i zawsze lepiej je przymknąć gdy ubijam coś mikserem lub hałasuję garnkami, jak mały śpi. No i solidnie sie trzymają
zakupione w http://www.salon.makra-met.com.pl/.
Ja akurat nie jestem zwolennikiem drzwi do kuchni może dlatego, że lubię przestrzenne pomieszczenia a drzwi by mi ograniczały widoczność i noszenie potraw do salonu. No chyba, że posiadam drzwi na dwór- to oki. Często korzystam podczas gotowania z ogrodu.
Firma Budvar Centrum wykonuje bardzo dobre okna i drzwi. Warto sprawdzić ich ofertę!
Firma Budvar Centrum wykonuje bardzo dobre okna i drzwi. Warto sprawdzić ich ofertę!
Drzwi kuchenne to jedno, a jak radzą sobie domownicy i właściciele domów typu OPEN-SPACE?
Ja posiadam coś takiego i drzwi raptem mam 4 sztuki, choć drzwiami (sprzedaż i montaż) profesjonalnie zajmuję się od dobrych kilku latek.
Jedne to Wikęd 26 wejściowe, drugie Delty do kotłowni + 2x Vostery na sztukę wstawione (będą wymieniane ale nie wiem na co jeszcze) do łazienki oraz jako przejście z wiatrołapu do dalszej części.
Tam zapachy roznoszą się inaczej tak samo jak nie ma potrzeby otwierania i zamykania drzwi.
Są tu inni domownicy takich konstrukcji?
Ja posiadam coś takiego i drzwi raptem mam 4 sztuki, choć drzwiami (sprzedaż i montaż) profesjonalnie zajmuję się od dobrych kilku latek.
Jedne to Wikęd 26 wejściowe, drugie Delty do kotłowni + 2x Vostery na sztukę wstawione (będą wymieniane ale nie wiem na co jeszcze) do łazienki oraz jako przejście z wiatrołapu do dalszej części.
Tam zapachy roznoszą się inaczej tak samo jak nie ma potrzeby otwierania i zamykania drzwi.
Są tu inni domownicy takich konstrukcji?
The_Me
-
KlamkiOutlet
- Aktywny

Od tego aby pozbyć się różnych zapachów służy np okap kuchenny,drzwi na dłuższa metę niestety ale nie pomogą. Co do przeszkolonych to w praktyce wyglądają fajnie,ale czy są równie łatwe do utrzymania np w czystości? Bo wg mnie wręcz przeciwnie i należy je myć kilka razy w tygodniu.
Z tego co wiem, to okap spełnia inną funkcję
. A drzwi kuchenne mimo wszystko potrzebne są i doceni to ten kto ma dom lub mieszkanie typu open-space.
The_Me