chwilówka czy raty??
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Re: chwilówka czy raty??
Wydaje mi się że jeśli już MUSISZ to weź jakieś raty, chwilówki mają straszne oprocentowanie.
Jeśli chodzi o kredyty to warto zajrzeć na specjalistyczne forum kredytowe takie jak http://www.forum-kredyty.pl/threads/viv ... wanie.736/ . Tam z pewnością znajdziesz więcej informacji na temat kredytów.
Weź na raty. Nigdy nie pasuj się w żadne chwilówki.
No ale raty i tak zazwyczaj idą przez jakiś bank, więc faktycznie warto się doinformować czy lepiej wziąć daną sumę czy w sklepie coś takiego załatwić z przedstawicielem. Tu masz namiary na dobre forum kredytowe i popytaj się tam co korzystniejsze.
-
król-norbert12
- Zainteresowany

Chwilówka to najgorsze co mógł byś zrobić, odradzam naprawdę.
- kar.kan34
- Początkujący

- Kontakt:
Nie radze ,bo odsetki są kosmiczne.
Lesze są raty od jakiejkolwiek chwilówki. Jak weźmiesz raty to chociaż zrobisz sobie historię ratalną. A to akurat jest dobre.
Tyle się mówi na temat chwilówek, instytucji parabankowych, tyle jest afer... nad czym tu się zastanawiać. Lepiej kupić tańszą lodówkę w normalnym bankowym systemie ratalnym, niż zaryzykować z lichwiarską umową.
Oczywiście, że lepszym rozwiązaniem jest kredyt, aniżeli chwilówka, ale nie każdy ma możliwość zaciągnięcia kredytu w banku, więc pozostaje mu chwilówka, choć jest to kosztowne rozwiązanie i ryzykowane, więc lepiej ograniczać takie pożyczki do minimum i spłacać je w terminie. Na tej stronie możecie przejrzeć aktualne oferty pożyczek i kredytów wielu banków i parabanków: http://homebanking.pl/
-
benedyktxx
- Aktywny

A jakie konto polecacie dla studenta?
Słyszałam wiele pozytywnych opinii na temat- konto w banku smart!
A co Wy o nim sądzicie?
Słyszałam wiele pozytywnych opinii na temat- konto w banku smart!
A co Wy o nim sądzicie?
Zdecydowanie raty. Chwilówki mają lichwiarskie oprocentowanie. Przy ratach wiesz ile zapłacisz kosztów i wszystko masz czarno na białym.
- konstant877
- Początkujący

- Kontakt:
Dziś miałem taka sytuacje wchodzę do sklepu Pani ze sklepu rozmawia przez tel. ze brakuje jej pieniędzy itp I nagle mówi ze dzwoniła do prowidenta i zaproponowali jej pożyczkę 3000 na 60 tygodni... I tak sie zastanawiam ze takie firmy pożyczkowe muszą sobie niezłe radzić i zarabiać. Jezeli juz chcesz skorzystać z jakieś chwilówki to skorzystaj np. z takiej porównywarki http://www.prorank.pl/pozyczki Oprocentowania nie sa kolorowe ale zawsze jak już jest taka konieczność to warto parę groszy zaoszczędzić .
-
alberto123
- Zainteresowany

raty bez dwóch zdań - według mnie to o wiele bezpieczniejsza opcja
-
money-honey
- Zainteresowany

Od chwilówek lepiej trzymaj sie z daleka. Znam parę osób które w taki własnie prosty sposób narobiły sobie gigantycznych kłopotów. Jak juz musisz to raczej zdecyduj się na kredyt bankowy. I to w jakims konkretnym, solidnym banku. Zobacz ta pożyczkę http://produkty.pkobp.pl/pozyczka-gotowkowa-mini-ratka/ w banku z tradycjami. Wydaje mi się że to jedna z lepszych ofert na rynku. Wiadomo że łatwiej spłacisz mini ratkę niż chwilówkę z odsetkami.
-
GlazuraStrzelin
- Zaawansowany

Jeżeli raty,to w sprawdzonym i godnym zaufania banku,chwilówki każdy na forum raczej odradza i ja także przyłączam się do tych opinii. Zresztą możesz przecież poczekać i odłożyć pieniądze na dany cel,taniej masz w sklepach internetowych.