Nie wiem jak ocieplić swoje poddasze?!?
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Re: Nie wiem jak ocieplić swoje poddasze?!?
Też ich polecam. CELS ocieplało mi już dom i magazyn w firmie. Teraz brat ich wziął i będą u siebie ocieplać, jak zobaczył efekt u mnie. Pełny profesjonalizm. Szybko, czysto i solidnie. Po dwóch zimach mogę powiedzieć, że opłaca się w to zainwestowac.
Kontaktowałem się z Radosławem Sienkiewicz, on jest od regionu mazur, ale u nich każdy jest fachowcem i dobrze zna się na robocie.
Kontaktowałem się z Radosławem Sienkiewicz, on jest od regionu mazur, ale u nich każdy jest fachowcem i dobrze zna się na robocie.
- hubapiet
- rekomendowany doradca
- Kontakt:
Do czego - w sensie termoizolacyjnym - ma służyć przegroda? Przegroda ma tłumić. Tłumić zmiany warunków zewnętrznych by uzyskać jak najstabilniejsze warunki wewnątrz niezależnie od tego czy w dzień mamy 30 stopni (pod dachówką 60) a w nocy 15, czy też w dzień mamy +10 a w nocy -5.
Zwróćcie uwagę na działanie ziemianek do warzyw albo starych, "grubomurnych" kościołów. Nie ma tam termoizolacji (takiej, jak rozumiemy dziś - miękkiej - styropian, wełna, pianka), nie ma ogrzewania, nie ma klimatyzacji, a jednak latem nie ma upału a zimą mrozu. Dodatkowo wilgotność reguluje się z automatu i jest na właściwym poziomie z punktu widzenia komfortowości mikroklimatu.
Oczywiście temperatura w sumie jest za niska jak na warunki mieszkania, ale jeśli podgrzać te obiekty to też zachowują się stabilnie - długo utrzymują temperaturę i nie są podatne na dobowe wahania temperatury.
Taka mała prowokacja, może się rozwinie dyskusja w temacie.
Pozdrawiam.
Zwróćcie uwagę na działanie ziemianek do warzyw albo starych, "grubomurnych" kościołów. Nie ma tam termoizolacji (takiej, jak rozumiemy dziś - miękkiej - styropian, wełna, pianka), nie ma ogrzewania, nie ma klimatyzacji, a jednak latem nie ma upału a zimą mrozu. Dodatkowo wilgotność reguluje się z automatu i jest na właściwym poziomie z punktu widzenia komfortowości mikroklimatu.
Oczywiście temperatura w sumie jest za niska jak na warunki mieszkania, ale jeśli podgrzać te obiekty to też zachowują się stabilnie - długo utrzymują temperaturę i nie są podatne na dobowe wahania temperatury.
Pozdrawiam.
-
katarzyna_79
- Początkujący

do ocieplenia swojego poddasza użyłam pianki, też w wykonaniu firmy cels. polecam!
Oczywiście, że najlepszym rozwiązaniem w budownictwie (ale nie najtańszym) są masywne budynki z cegły!hubapiet pisze:Do czego - w sensie termoizolacyjnym - ma służyć przegroda? Przegroda ma tłumić. Tłumić zmiany warunków zewnętrznych by uzyskać jak najstabilniejsze warunki wewnątrz niezależnie od tego czy w dzień mamy 30 stopni (pod dachówką 60) a w nocy 15, czy też w dzień mamy +10 a w nocy -5.
Pozdrawiam.
Odpowiednio odizolowane od gruntu i posiadające dobrze zaizolowane dachy są alternatywą
dla większości współczesnych domów.
Ogrzewanie takich budynków nie musi być drogie, pod warunkiem ogrzewania ich ogrzewaniem
podczerwonym.
Masywne ściany są dobrym akumulatorem i regulatorem ciepła.
Ważna jest też prawidłowa termizolacja ścian zewnętrznych materiałami akumulującymi ciepło.
W takich budynkach zbędna jest klimatyzacja latem, a zimą zapewniają najwyższy komfort
cieplny.
Również korzystałem z usług firmy CELS. Przyjechali ocieplić mój dom pod Olsztyn. Dobra firma-polecam!
Darek159
A to ciekawe, informujesz w profilu, że jesteś z Wrocławia, a dom ci izolowali pod Olsztynem
W końcu na coś się zdecyduj...
W końcu na coś się zdecyduj...
-
kornel2671
- Początkujący

może ma drugi dom pod Olsztynem albo np domek letniskowy
niedawno miałem styczność z firmą cels przy okazji ocieplania u siebie i musze przyznać, że potwierdziły się opinie ludzi na ich temat - serio dobra, fachowe podejście i kompetentni pracownicy. polecam. a pianka to super materiał, przekonałem się na własnej skórze.
niedawno miałem styczność z firmą cels przy okazji ocieplania u siebie i musze przyznać, że potwierdziły się opinie ludzi na ich temat - serio dobra, fachowe podejście i kompetentni pracownicy. polecam. a pianka to super materiał, przekonałem się na własnej skórze.
-
katarzyna_79
- Początkujący

też załatwiałeś to przez pana Radka Sienkiewicza? Super fachowiec, z takimi ludźmi fajnie się pracuje 
Polecam z nim dogadywać wszelkie remonty. tel do niego to 664 700 150
Polecam z nim dogadywać wszelkie remonty. tel do niego to 664 700 150
Daj numer do Siebie, może porozmawiamy 
Witam, do ocieplenia domu pianką polecam firmę Cels. Korzystałem z ich usług i jestem zadowolony z efektów. Profesjonalne podejscie do klienta i dobre ceny. Polecam
lukasz789
-
Krzysiek M
- Początkujący

Doskonałym materiałem na ocieplenie poddasza jest pianka natryskowa. Cels to solidna firma. Sam korzystałem z ich usług. Polecam oddział na Pomorzu - prawdziwi fachowcy.
Uważam, że dobra firma w połączeniu z dobrymi materiałami załatwi sprawę. Do izolowania poddaszy można użyć któregoś z produktów isover: http://www.isover.pl/welny-do-izolacji- ... ropodachow. To znana marka i ma dobre produkty.
urodzony optymista
Tu znalazłem słów kilka na temat izolacji przy pomocy piany. Mam nadzieję, że pomoże: http://www.ekspertbudowlany.pl/artykul/ ... j-wiedziec
Ostatniej wiosny zamawiałem izolację natryskową i latem powiem szczerze że naprawdę fajnie przed upałami nas chroniło, oby zima była też tak samo pozytywnym zaskoczeniem. Pianka była zamawiana amerykańska QuadFoam500 (o materiale można doczytać na http://doskonalaizolacja.pl).
Pozytywnie mogę firmę która prowadzi stronę http://doskonalaizolacja.pl ocenić, piankę mają sprawdzoną, amerykańską a nie jakiś chiński zamiennik, na sam koniec dostałem jeszcze od nich w prezencie zestaw elektronarzędzi Millwaukee. O promocji jest info na ich stronie.