Meble kuchenne na wymiar czy gotowe ?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Meble kuchenne na wymiar czy gotowe ?
Wg mnie wszystko zależy od pomieszczenia i stanu konta. Jeśli pomieszczenie jest ciężkie do ustawienia "marketowych" mebli to trzeba robić na wymiar bo inaczej nie dopasujemy odpowiednio. Gorzej jak nie ma kasy...
Ja zdecydowanie preferuję gotowe meble. Czasami chodzę po salonach meblowych, żeby zorientować się co jest w asortymencie, ale i tak najczęściej robię zakupy w sklepach internetowych. Meble do swojej kuchni kupiłam online tutaj http://www.mebleada.pl. Spodobała mi się szeroka oferta i fajne ceny, jestem bardzo zadowolona.
-
KamilaMeble
- Zaawansowany

- Kontakt:
gotowe meble są po prostu w dużej mierze wygodne,nie oszukujmy sie ze również tańsze niż te robione na wymiar. Jedynym punktem przemawiającym za nimi będzie niestandardowy wymiar kuchni,kiedy jednak trzeba je wykonać oddzielnie.
-
kruszekowy80
- Początkujący

Ja polecam meble na wymiar. Dzięki indywidualnemu podejściu stolarza można idealnie wykorzystać każdą przestrzeń (co ważne głównie w małych kuchniach - takich jak u mnie) i zagospodarować każde miejsce. Meble są wtedy bardziej dopracowane (wg mnie oczywiście). No i taki rodzaj wyboru mebli daje nam szerokie pole popisu. Ograniczeniem jest jedynie wyobraźnia i cena
Dla mnie meble robili ludzie z: www.magiamebli.com.pl/ Służyli mi cennymi radami (co dla faceta jest istotne), i szybko się ze wszystkim uporali.
a czy IKEA nie robi teraz mebli na wymiar ? Bo ostatnio widziałem jak siedzieli projektanci, doradzali cos, rysowali itp ?
Nie wierze że robią kuchnie pod zamówienie z gotowych elementów
Nie wierze że robią kuchnie pod zamówienie z gotowych elementów
guumiis, też się tym interesowałam, bo nie ukrywam, że w Ikei przemawiają do mnie ceny. Robią jakiś dobór, ale nie pasuje to w każdym przypadku. Ja mam tak nierozkładową niestety kuchnię (skośne ściany), że w takiej sytuacji tylko meble na wymiar wchodzą w grę. Co moim zdaniem może i lepiej, bo przynajmniej mam wszystko dopięte na ostatni guzik i nie musze się martwić, że jakaś gotowa szafka będzie mi gdzieś wystawać. A co do cen nie są takie drogie jak się spodziewałam, przynajmniej nie tu, gdzie zamawiam (http://www.meblenawymiar.wroclaw.pl/meb ... na-wymiar/) i w sumie mam wrażenie, że w niektórych przypadkach te gotowe są droższe. Pozdrawiam i mam nadzieję, że pomogłam:)
-
GlazuraStrzelin
- Zaawansowany

Trudno się z tym nie zgodzić,meble wykonane na wymiar dają więcej możliwości w kwestii aranżacji kuchni,to ważne w przypadku kiedy układ pomieszczenia jest nietypowy i w grę wchodzą tylko meble wykonane na wymiar,a na podłogę czy ściany polecam oczywiście dobrej jakości płytki,które przetrwają przez lata.
Z pewnością lepsze na wymiar. Możesz zaaranżować jak chcesz.
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Zależy jaka będzie jeszcze różnica cenowa, jeśli duża to można postarać się zaaranżować kuchnie nieco inaczej, co nie znaczy gorzej.
Jeżeli ktoś ma odpowiednie środki finansowe to zdecydowanie meble na wymiar będą lepszym wyjściem. Ale jak ktoś nie ma, bo zawsze może modułowe szafki kupić, które też są ładne.
- mirat_eu
- Początkujący

- Kontakt:
Osoba posiadająca niedużą i ustawną kuchnię nie musi zamawiać mebli na wymiar. Takim osobom proponuję zestaw mebli kuchennych Niki 2 240, który kosztuje niecałe 800zł. Jego fronty i korpus posiadają kolor dębu sonoma, natomiast blat jasnego granitu. Długość zestawu wynosi 240 cm, a blat ma grubość 28 mm.
http://mirat.eu/meble-kuchenne-niki-2,id20239.html

http://mirat.eu/meble-kuchenne-niki-2,id20239.html

Fajne meble na wymiar (do kuchni) zrobiła dla mnie firma http://www.magiamebli.com.pl/. Jeśli chcecie szybkiej i bezproblemowej realizacji to warto skorzystać z ich usług.
-
inthousing
- Początkujący

- Kontakt:
Jak dla mnie nie ma sensu robić na wymiar, bo to wiadomo drożej. A gotowe jakieś na pewno spasują 
-
KamilaMeble
- Zaawansowany

- Kontakt:
Jeżeli masz niestandardowe wymiary kuchni,to moim daniem jedyną opcją pozostają meble wykonane na zamówienie i wbrew pozorom nie jest to takie drogie rozwiązanie,dużo zależy od wersji kolorystycznej,gatunku drewna jak i samej firmy.
Zgadzam się w stu procentach!