Na wstępie chciałabym wspomnieć, że jestem kobietą i jak się pewnie domyślacie nie dużo wiem co jak i ile. Otóż planuję remont łazienki. Wyliczyłam, że ściany mają niecałe 13 m, podłoga zaś około 3 m. Jak się domyślam płytek na pewno będzie trzeba wziąć troszkę więcej, bo wycinki polecą do kosza. Tylko ile? No i główne pytanie, jaki klej polecacie ? Chodzi mi o jakiś lepszy, ale też nie za drogi. I ile kg tego kleju zakupić ? Jakbym mogła was prosić jeszcze, ile będę potrzebowała fugi, krzyżyków i innych pie.rdół. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Jaki klej do płytek ceramicznych wybrać ?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
Klaudia725
- Początkujący

Jaki klej do płytek ceramicznych wybrać ?
Witam.
Na wstępie chciałabym wspomnieć, że jestem kobietą i jak się pewnie domyślacie nie dużo wiem co jak i ile. Otóż planuję remont łazienki. Wyliczyłam, że ściany mają niecałe 13 m, podłoga zaś około 3 m. Jak się domyślam płytek na pewno będzie trzeba wziąć troszkę więcej, bo wycinki polecą do kosza. Tylko ile? No i główne pytanie, jaki klej polecacie ? Chodzi mi o jakiś lepszy, ale też nie za drogi. I ile kg tego kleju zakupić ? Jakbym mogła was prosić jeszcze, ile będę potrzebowała fugi, krzyżyków i innych pie.rdół. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
-
KTH
Re: Jaki klej do płytek ceramicznych wybrać ?
klej glazurnik 2 worki ( jeśli ściany są równe)
krzyżyki 3 paczki ( 3mm dla płytek 20 x 30)
fugi ok 3 kg
3 silikony ( 2 w kolorze fugi 1 bezbarwny)
hydroizolację 10 kg
taśmy brzegowe 15 mb
sznur neoprenowy 5mm - 10mb
krzyżyki 3 paczki ( 3mm dla płytek 20 x 30)
fugi ok 3 kg
3 silikony ( 2 w kolorze fugi 1 bezbarwny)
hydroizolację 10 kg
taśmy brzegowe 15 mb
sznur neoprenowy 5mm - 10mb
Tez kiedys korzystałem z glazurnika, potwierdzam solidny produkt 
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Ja aż tak dobrze się nie znam ale współpracuje z firmą http://www.tasma.krakow.pl/. Osobiście kupuje od nich taśmy ale wiem że mają też dużą ofertę klejów.
Jest pani przede wszystkim spamerem.
-
Jura_materiały
- Zainteresowany

- Kontakt:
Najodpowiedniejszym klejem do płytek będzie w tym przypadku:
Ceresit ZK- około 16zł worek 25kg
Ceresit CM11- około 22zł worek 25kg
Pozdrawiamy Jura Podbeskidzie
Ceresit ZK- około 16zł worek 25kg
Ceresit CM11- około 22zł worek 25kg
Zapytaj w pobliskim sklepie budowniczym.
-
Jura_materiały
- Zainteresowany

- Kontakt:
Skuteczna reklama to inteligentna reklama...teag pisze:Zapytaj w pobliskim sklepie budowniczym.
Szczerze polecałbym zajrzeć równiez tutaj https://www.obi.pl/akcesoria-do-plytek/ ... ytek/c/310
To w temacie wyboru najlepszych produktów.
To w temacie wyboru najlepszych produktów.