Witam.
W najbliższym czasie planuję postawić garaż blaszany. Jako podłoże chciałbym na całej powierzchni wyłożyć płytki betonowe 50x50cm, każda o wadze ok. 30 kg.
Teraz pytanie:
Czy wystarczy jak przymocuję garaż do takich płytek? Mógłbym spokojnie przymocować go do 5 po jednej stronie dla pewności.
Czy może mimo wszystko powinienem w 6 miejscach dać wysokie i cięższe bloczki betonowe i to do nich przytwierdzić "blaszaka"?
Dodam, że garaż będzie stał na otwartej powierzchni, podatnej na wiatr.
Z góry dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam.
Garaż blaszany podłoże
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Garaż blaszany podłoże
Odfrunie ci przy pierwszy ,większym wietrze.Powinieneś wykopać przynajmniej na 80 cm 6 takich dziur i zalać je betonem,do tego dopiero zakotwić.
Ok dzięki za radę.
Zrobię więc tak:
Ułożę równą podłogę z płytek betonowych na rozmiar garażu. Następnie wyjmę 6 płytek w miejscach w których garaż ma być mocowany do podłoża i wykopię dziury. Kiedy garaż zostanie już postawiony, założę 6 zagiętych długich prętów łapiąc za ramę garażu i zaleję je betonem.
Zrobię więc tak:
Ułożę równą podłogę z płytek betonowych na rozmiar garażu. Następnie wyjmę 6 płytek w miejscach w których garaż ma być mocowany do podłoża i wykopię dziury. Kiedy garaż zostanie już postawiony, założę 6 zagiętych długich prętów łapiąc za ramę garażu i zaleję je betonem.
Pytanko, co sądzicie o takim garazu http://www.garazemetalowe.pl/garaze-bla ... -szczegoly ? Myslicie,ze sprawdzi sie na dzialce jaki miejsce na samochdod i jakies narzedzia, kosiarke itp?
-
garaze.kastal
- Początkujący

W takim przypadku najlepiej kupić porządny garaż z profilu u mnie , który nie odfrunie. 
-
Euro-Zakupy
- lubie spamować
Ja mam kamieniste,powiedzmy drobno żwirkowe podłoże i znakomicie się sprawdza już od wielu lat w przypadku garażu blaszanego i jego podłoża. Droższą opcją są wspomniane wyżej płyty betonowe.
EURO-ZAKUPY pragną zaproponować Państwu zachodnie produkty z działu utrzymania czystości.