Telewizor do pokoju relaks
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Telewizor do pokoju relaks
Duże pomieszczenie to i duży telewizor. Kanapa bedzie stałą w odpowiedniej odleglosci, wiec nie bedzie problemu z ogladaniem. Do tego audio i bedzie profesionalne kino. Sąsiedzi beda sie schodzić na sensy.
Andrzej J.
witam
Sprzęt audio i video dobrej klasy ma znaczenie dla jakości dźwięku i obrazu. Ale dla dźwięku znaczenie ma także pomieszczenie. Jeśli jest ono nieprzygotowane/niedostosowane to tracimy na jakości odtwarzanego dźwięku, dudnienia, odbicia, zaburzenie sceny itd.
A zatem czy ma Pan odpowiednio przygotowane pomieszczenie? Jeśli nie służymy radą. Proszę pisać przez szybki kontakt
Sprzęt audio i video dobrej klasy ma znaczenie dla jakości dźwięku i obrazu. Ale dla dźwięku znaczenie ma także pomieszczenie. Jeśli jest ono nieprzygotowane/niedostosowane to tracimy na jakości odtwarzanego dźwięku, dudnienia, odbicia, zaburzenie sceny itd.
A zatem czy ma Pan odpowiednio przygotowane pomieszczenie? Jeśli nie służymy radą. Proszę pisać przez szybki kontakt
Wszystko zależy od preferencji. Niektórzy lubią zasypiać przy TV. A to lepiej robić w sypialni.amelialenk pisze:jak dla mnie tv w sypialni nie wchodzi w grę. Dla mnie jest to miejsce odpoczynku i relaksu a głównie ciszy. Ale nie mam nic przeciwko tv w salonie, a wręcz obowiązkowe
Z drugiej strony inni mają wygodny fotel w salonie.
Cóż, jeżeli kogoś stać, to można przecież kupić 2 telewizory. Ten w sypialni mniejszy.
Wszystko zależy od sypialni, bo często umieszczasz tam mniejsze telewizory, więc film z lepszą połówką lepiej obejrzeć w salonie pod kocem i oczywiście winkiem.
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

myślę że do takiego standardowego pokoju ok 4x4 m idealne będzie ok 48 cali. Z tego co wiem fajną ofertę ma samsung teraz właśnie na telewizory tej wielkości.
Moim zdaniem 65 cali to dużo za dużo. Fajnie, że chcesz mieć pokój telewizyjny ale na Twoim miejscu kupiłabym coś mniejszego, szkoda kasy. A będziesz wieszał ten telewizor czy będzie gdzieś stał? Z tego co wiem tutaj uchwyt.pl można kupić uchwyty na takie duże telewizory. My mamy 27 cali
i chcemy go zawiesić na scianie w najbliższym czasie.
My w ostatnim czasie sprawiliśmy sobie do domu naprawdę fajny sprzęt, konkretnie ten model: Panasonic TX 55
Plazma marki Pansonic. 55 cali
Wprawdzie zużywa trochę więcej pradu niż LED ale jakość obrazu jest zdecydowanie nie do porównania. Szczególnie czerń, która nigdy w telewizorach lcd nie bedzie tak dobra jak właśnie w plazmowych.
Obecnie szukam jakiegoś dobrego kina domowego. Może coś polecicie ?
Plazma marki Pansonic. 55 cali
Wprawdzie zużywa trochę więcej pradu niż LED ale jakość obrazu jest zdecydowanie nie do porównania. Szczególnie czerń, która nigdy w telewizorach lcd nie bedzie tak dobra jak właśnie w plazmowych.
Obecnie szukam jakiegoś dobrego kina domowego. Może coś polecicie ?
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Też lubie zasypiać przy tv, ustawiam sobie automatyczne wyłączanie po kilkunastu min sam się wyłącza 
Uważam, że telewizor powinien stać w salonie. Zawsze można sobie kupić pledy wełniane i na kanapie w salonie zrelaksować się przed telewizorem.
Do takiego pokoju weź dobrej jakości sprzęt. Możesz się sugerować wszelkimi listami top one na pewno pomogą Ci coś dobrać do swoich potrzeb. Myślę, że spokojnie porównaj te oferty ze swoim budżetem i już:)
i am who i am
Ja niestety mam tv w sypialni, bo tylko tam znalazło się miejsce. Plusy widzę, bo wiadomo, ze miło z łóżka oglądać, ale minusy są. Przede wszystkim wierzę, ze to gorsza jakoś snu, szczególnie jak się usypia przed tv.
Ja mam telewizor LG i jestem z niego zadowolony. W najbliższym czasie chciałbym zienić telewizję satelitarna i zastanawiam się czy zamówić montaż od tej telewizji czy zgłosić się do monter24h.pl. Wydaje mi się, że monter ma ciekawszą ofertę. A wy jak montujecie telewizję? Zlecacie to komuś czy działacie sami?
-
benedyktxx
- Aktywny

Ja mam duży telewizor, ale co z tego skoro nie mam czasu go oglądać!
od czasu do czasu się przed nim relaksuję, ale to bardziej ze względu na nasze pledy kaszmirowe niż sam fakt oglądania telewizji.
od czasu do czasu się przed nim relaksuję, ale to bardziej ze względu na nasze pledy kaszmirowe niż sam fakt oglądania telewizji.
Polecam przede wszystkim samsungi. Do tej pory się na nich nie zawiodłem.
Ja też mam Samsunga i mogę z całego serca polecić, bardzo fajnie się ogląda, czysty obraz.