Które bezpieczniki
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Które bezpieczniki
Ostatnio się przejechałem wybierając modułówę nieznanej mi firmy wcześniej. Jestem ciekaw wasze opinii dotyczącej wyłączników nadprądowych i ograniczników przepięć. Które zazwyczaj stosujecie?
Re: Które bezpieczniki
Elektrykiem nie jestem ale rzadko słyszę aby komuś z wielu moich znajomych i inwestorów coś szczególnego się działo z bezpiecznikami.
Zwykle co najwyżej jakiś bezpiecznik ma za mała wartość na zbyt obciążonym obwodzie.
Moje ulubione zabezpieczenia to ABB i Legrand obecnie Hyundai.
Ale i Fael, NFIN, Hager, Schneider, Moeller chyba teraz to Eaton nie sprawiały żadnego problemu.
A może napisz co to za firma i czy to dotyczy jednego bezpiecznika, całej tablicy czy jego parametrów czy też jakości wykonania.
Zwykle co najwyżej jakiś bezpiecznik ma za mała wartość na zbyt obciążonym obwodzie.
Moje ulubione zabezpieczenia to ABB i Legrand obecnie Hyundai.
Ale i Fael, NFIN, Hager, Schneider, Moeller chyba teraz to Eaton nie sprawiały żadnego problemu.
A może napisz co to za firma i czy to dotyczy jednego bezpiecznika, całej tablicy czy jego parametrów czy też jakości wykonania.
-
SklepDoktorWolt
- Początkujący

- Kontakt:
Faktycznie dziwne, ze Ci coś się stało z tymi bezpiecznikami? Napisz co jest nie tak.
Ja osobiście do listy wyzej wymienionych dorzucam modułówkę APAR ELECTRIC i ABB.
Pozdrawiam.
Ja osobiście do listy wyzej wymienionych dorzucam modułówkę APAR ELECTRIC i ABB.
Pozdrawiam.
Możesz napisać o jaką firmę chodzi i co znaczy w tym przypadku słowo przejechałem ?? Ja w instalacjach obecnie najczęściej stosuje wyłączniki Hager, wcześniej korzystałem z Legranda. Jeżeli zaś chodzi o bardziej zaawansowane instalacje przemysłowe to ABB, a ostatnio trafiła mi się instalacje w której klient miał już zakupione wyłączniki nadprądowe firmy LS - wcześniej nie miałem, wcale kontaktu z tą firmą - jak się okazało jest to przemysłowy odpowiednik firmy LG - wyłączniki były dobrze wykonane, montaż przebiegł szybko i sprawnie i do tej pory nie miałem sygnałów od klienta, aby coś się z nimi złego działo 
-
Elektryj_Warszawa
- Początkujący

Ja tez stosowałem ABB, ale juz od jakiś 2 lat uzywam LC i APAR electric i nie widzę żadnej różnicy w jakości
Ja polecam SEZa
mają certyfikat VDE (więc nie ma mowy o czymś chińskim
)
w całości produkowane w Europie
naprawdę dobre 
w całości produkowane w Europie
-
Mezoko_com
- Aktywny

Akurat tak się składa,że tego typu artykuły elektryczne znajdziesz uu nas na Mezoko.com gdzie zapraszamy,a w razie pytań chętnie służymy pomocą na forum.