panel czy deska barlinek
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: panel czy deska barlinek
No przypływ gotówki też by się u nas przydał. Ale decyzja już zapadła na pewno deska z baltic wood. Co do koloru i formy wykonczenia czy to lakier czy olej jeszcze nie zdecydowaliśmy. Jednak czasu na podjęcie decyzji coraz mniej. Nie omieszkam pochwalić się dokonanym wyborem.
Koniecznie napisz co wybrałaś z baltic wood i wstaw zdjęcia, bo ciekawa jestem efektu końcowego.
ohoho na efekt koncowy jeszcze trzeba bedzie poczekać. W grudniu planujemy położyć podłogę. Mam nadzieję, że na święta uda nam być się już na swoim.
Już zazdroszczę, bo nam chyba nie uda się przed grudniem skończyć.
a ja nie zazdroszczę! bo od dwóch lat użytkuje baltica:) i to będzie trzecia zima jak moje gołe stopki będą stąpać po drewnianej podłodze mmmm nie mogę się doczekać!Katia pisze:Już zazdroszczę, bo nam chyba nie uda się przed grudniem skończyć.
Wykończenia wnętrz to nie tylko pasja, ale też zawód... 
Jest to dość ważna decyzja. Lakierowanie niby daje wam spokój na długi czas ale jednak nie na wieczność i zabieg trzeba co kilka lat powtarzać co jest uciążliwe bo sama tego nie zrobisz. Olejowanie jest znacznie prostsze i sami sobie poradzicie. U nas w domu ja nakładam olej "olejuje"Kaśka_L pisze: Co do koloru i formy wykonczenia czy to lakier czy olej jeszcze nie zdecydowaliśmy
Ja u siebie w domu ostatnio zakładałem deskę barlineckę na podłogi i prezentuje się wyśmienicie. Poszukaj sklepu z podłogami w swojej miejscowości to fachowcy na pewno Ci doradzą;)
Jakby ktoś potrzebował pomocy przy zakupie i montażu np. wspomnianej wcześniej podłogi z Batlica to znam kilka miejsc na śląsku i w Małopolsce gdzie deskę można kupić, a sam znam się na jej fachowym montażu.. w razie pytań proszę pisać. 
My mamy dwa psy w domu i drewnianą podłogę w salonie, przedpokoju i jadalni. Podłoga jest bambusowa i muszę przyznać, że zwierzęta nie czynią na niej raczej większych szkód. Nie wiem, może to jest właściwość drewna bambusowego, jest to dość solidna deska. Są zarysowania, ale tylko w miejscach pod stołem, gdzie przesuwa się krzesła. Jeśli chodzi o cenę, to z tego, co pamiętam płaciłem coś w granicach 170 -180 zł na bel-pol.pl Panele raczej bym odradził właścicielom zwierząt, szybko się rysują i szybko trzeba wymienić podłogę, wiem jak to wygląda u mojej mamy w domu.
DamianD1 a jeśli to nie tajemnica zawodowadamianD1 pisze:Jakby ktoś potrzebował pomocy przy zakupie i montażu np. wspomnianej wcześniej podłogi z Batlica to znam kilka miejsc na śląsku i w Małopolsce gdzie deskę można kupić, a sam znam się na jej fachowym montażu.. w razie pytań proszę pisać.
ja sama mam prawie w całym domu drewno, bo uważam, ze jest to najlepsza inwestycja. Swoje deski kupiłam na baltic wood. Mi sie strasznie podoba postarzane drewno, takie też mam.
Wykończenia wnętrz to nie tylko pasja, ale też zawód... 
A co dokładnie masz? Ja postarzaną podłogę sen starego malarza widziałam w sklepie i na zdjęciu, wygląda interesująco, ale ciekawa jestem czy równie atrakcyjnie prezentuje się we wnętrzu.ewka_so pisze:ja sama mam prawie w całym domu drewno, bo uważam, ze jest to najlepsza inwestycja. Swoje deski kupiłam na baltic wood. Mi sie strasznie podoba postarzane drewno, takie też mam.
Deska to jednak większa trwałość i będzie na dłużej niż panele.
Mi się wydaje, że nie ma znaczenia czy Barlinek czy Baltic Wood czy inny producent. Ważne, że drewno, bo to najlepszy materiał na podłogę.
My właśnie położyliśmy taką deskęLauraL pisze:Deska to jednak większa trwałość i będzie na dłużej niż panele.

[/img]