Problem z Junkersem-leci zimna woda

Dowiedz się wszystkiego o instalacjach gazowych, które zagwarantują Ci bezpieczne i przyjazne mieszkanie. Wybierz odpowiedni piec gazowy - funkcjonalny i praktyczny.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

waldipp
Początkujący
Początkujący

Problem z Junkersem-leci zimna woda

Post autor: waldipp »

Mam problem z Junkersem a mianowicie wszsytko właściwie się załącza ale leci zimna woda. Probowałem regulowac ( temperatura i przepływ) ale to nie pomaga. leci zimna woda a w najlepszym przypadku letnia. A jeszcze miesiac temu leciał prawie wrzątek, Czy ktos moze mi powiedziec co się stało??Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Shive
Zaawansowany
Zaawansowany

Re: Problem z Junkersem-leci zimna woda

Post autor: Shive »

waldipp pisze:Mam problem z Junkersem a mianowicie wszsytko właściwie się załącza ale leci zimna woda. Probowałem regulowac ( temperatura i przepływ) ale to nie pomaga. leci zimna woda a w najlepszym przypadku letnia. A jeszcze miesiac temu leciał prawie wrzątek, Czy ktos moze mi powiedziec co się stało??Pozdrawiam
Zapal przy minimalnym przepływie wody (czy zapala) może sitko wodomierza zatkane, zbyt mały przepływ, odpalał jak dawniej, po jakim czasie odpala ? przy odkręceniu wody na full. Jaki model pieca ?

waldipp
Początkujący
Początkujący

OK już naprawione.

Post autor: waldipp »

Okazało się że piecyk był od dawna nieczyszczony. Więc czyszczenie rozwiązało sprawe

Awatar użytkownika
Shive
Zaawansowany
Zaawansowany

Post autor: Shive »

heh ciekawe :lol: nabijanie do częstszych wezwań serwisanta

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje gazowe”