Jaka lodówka lg samsung czy electrolux?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
- doktorells
- Zainteresowany

Re: jaka lodówka lg samsung czy electrolux?
W tej chwili jest taka marketingowa walka o klienta że firma nie do końca ma znaczenie za to znaczenie dla mnie ma klasa energetyczna-pojemność i nie idźcie w stronę monolitu typu zabudowa skoro mamy piękne lodówki między innymi side by side
Ja miałem Samsunga i spisywała się dobrze nie wiem jak jest z lg
Electrolux dobrze się spisuje. Samsung to telewizor lub smartfon a nie chłodzenie.
Jeśli chodzi o lodówki to mam doświadczenie tylko z LG (mam aktualnie), Whirlpool (miałem wcześniej). Obydwie marki są dobre, wcześniejsza służyła mi kilka dobrych lat i mam nadzieję, że aktualna też tak będzie działała.
w pewnym wymiarze cenowym nie ma różnicy
No nie wiem. Według mnie w każdym jest różnica. Te z wyższej półki mają czasem bardzo indywidualne udogodnienia. A te tańsze, to po prostu kwestia solidności wykonania i czasem poboru energii.
Samsungi są cichutkie
Ależ nie - Samsungi są całkiem fajne - TV, smartfony, ale racja AGD to raczej lepiej rozejrzeć się za innym sprzętem.
każda marka ma jakieś modele-buble, najczęściej po promocji wpychane są klientom w dużych marketach, można po numerze serii poznać, ze coś jest nie tak, bo np ma gorszy agregat.
przed kupnem lepiej przeczytać najpierw jakiś poradnik ogólny, np http://www.morele.net/wiadomosc/jak-wybrac-lodowke/296/, by nabrać ogólnej orientacji. jakość sprzętu jednak najlepiej widać po warunkach gwarancji (zwłaszcza tej przedłużonej), więc zwracajcie na to uwagę - wadliwy model ma często droższą (a niby jest to procent od ogólnej ceny) i ma masę małych druczków wedle których każda awaria to wina użytkownika i oni zapewniają tylko płatną naprawę
przed kupnem lepiej przeczytać najpierw jakiś poradnik ogólny, np http://www.morele.net/wiadomosc/jak-wybrac-lodowke/296/, by nabrać ogólnej orientacji. jakość sprzętu jednak najlepiej widać po warunkach gwarancji (zwłaszcza tej przedłużonej), więc zwracajcie na to uwagę - wadliwy model ma często droższą (a niby jest to procent od ogólnej ceny) i ma masę małych druczków wedle których każda awaria to wina użytkownika i oni zapewniają tylko płatną naprawę
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Też tak myślę że lepiej darować sobie samsunga, ja kupiłem sobie electroluxa 
Tak jak poprzednicy radze wybrać firmę która bardziej specjalizuje sie w takich rzeczach czyli Electrolux. Sam mam lodówkę z tej firmy i działa bez zarzutów, bardzo cicha 
-
Marian Berg
- Początkujący

Aktualnie na rynku jest wiele firm, które są znane, lubiane i przede wszystkim trzymają jakość i wysoką klasę. Trudno jest wskazać najlepszą markę, a co dopiero najlepszy model. Wiele znanych firm można znaleźć w tym sklepie internetowym: https://www.maxelektro.pl/agd-do-zabudo ... amrazarki/ Dlaczego o tym piszę? Ponieważ sam wole usiąść i na spokojnie przeglądnąć każdy sprzęt, który chce kupić, specyfikacje itd., a później dopiero zamówić odpowiedni
. Nie lubię stać w sklepie i mieć nad sobą sprzedawce, który chce bym od razu podjął decyzję, zawsze mnie to denerwowało 
-
marek34mare
- Początkujący

nie firma jest najwazniejsze, ale zwroc uwage na pojemnosc, no i klase eneregtyczna. no i cene... polecam rozejrzec sie w tym sklepie
-
PiotrNiski
- Zaawansowany

Zgadzam się z opinią, że marka lodówki nie jest aż tak istotnym czynnikiem. Jeżeli dobrze wgłębimy się w cechy danej lodówki to spokojnie możemy dobrać odpowiedni produkt. Szczególnie uwzględniłbym takie cechy jak energooszczędność, pojemność, gwarancje i funkcja no-frost. Szczególnie ta ostatnie jest dla mnie niezbędną funkcją. Więcej o takim rozwiązaniu można doczytać w artykule https://www.maxkuchnie.pl/artykuly/sprz ... t-805.html. Nie trzeba takiej lodówki odmrażać i nie ma ryzyka, że zacznie z niej niezbyt ładnie pachnieć.
Niedawno kupiłem lodówkę bez zapatrywania się na markę znaczek czy inne bzdety.
Pojęcia też nie miałem co lepsze,co gorsze, bo lodówki kupuję co "100lat".
Szybki maraton po sklepach i wybrany AEG (electrolux) S93420CMX2.
Brane pod uwagę były Samsung, LG, Liebherr i
Amica IN - robi dobre wrażenie z zewnątrz, ciekawe i wygodne uchwyty, ale słabo jest wewnątrz.
Dlaczego ta a nie inna? Najlepsze wrażenie zrobiło wnętrze tej lodówki przede wszystkim na tym mi zależało. Najmniej tandetne z bardzo dobrymi szufladami na prowadnicach. Jedynie przyoszczędzili na dwóch szufladach w zamrażarce i nie zamontowali do nich prowadnic -jednak to i tak nic w porównaniu do innych producentów. Wygodne i solidne uchwyty, no i taka wysokość pasowała.
Wygląd zewnętrzny miał marginalne znaczenie, tak jak znaczek producenta.
Te wszystkie super oszczędne lodówki to taki myk marketingowy jaki stosują producenci samochodów w EU -odnośnie zużycia paliwa.
Poza tym wystarczy sobie zrobić kalkulację czy opłaca się dopłacać do "super oszczędnej" lodówki.
Pojęcia też nie miałem co lepsze,co gorsze, bo lodówki kupuję co "100lat".
Szybki maraton po sklepach i wybrany AEG (electrolux) S93420CMX2.
Brane pod uwagę były Samsung, LG, Liebherr i
Amica IN - robi dobre wrażenie z zewnątrz, ciekawe i wygodne uchwyty, ale słabo jest wewnątrz.
Dlaczego ta a nie inna? Najlepsze wrażenie zrobiło wnętrze tej lodówki przede wszystkim na tym mi zależało. Najmniej tandetne z bardzo dobrymi szufladami na prowadnicach. Jedynie przyoszczędzili na dwóch szufladach w zamrażarce i nie zamontowali do nich prowadnic -jednak to i tak nic w porównaniu do innych producentów. Wygodne i solidne uchwyty, no i taka wysokość pasowała.
Wygląd zewnętrzny miał marginalne znaczenie, tak jak znaczek producenta.
Te wszystkie super oszczędne lodówki to taki myk marketingowy jaki stosują producenci samochodów w EU -odnośnie zużycia paliwa.
Poza tym wystarczy sobie zrobić kalkulację czy opłaca się dopłacać do "super oszczędnej" lodówki.