Jaki materac dla dużej osoby?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Jaki materac dla dużej osoby?
Szukam materaca, który będzie odpowiedni dla osoby, która nie dość, że jest wysoka to jeszcze dość puszysta... Niby oczywiste ale może osoby o większych gabarytach podzielą się swoją wiedzą ? Dziękuję za odpowiedź 
-
perfekcyjna
- Początkujący

Re: Jaki materac dla dużej osoby?
Na pewno jakiś większy i bardziej stabilny, prawda.. no i musi się dopasować bo inaczej to pewnie będzie męka. Znajdź sobie dobrą stronę do poczytania o samym doborze np. www.spijspokojnie.pl masz i dużo się dowiaduj 
my mamy taki gąbkowy i jest o niebo lepszy niż te zwykłe sprężynowe;) może rozejrzyj się w sklepach właśnie za takim hm?
-
MeblezKrakowa
- Aktywny

- Kontakt:
W takim przypadku jest to tylko i wyłącznie kwestia wyboru odpowiednich rozmiarów materaca a co za tym idzie również łóżka. Jaki budżet jesteś w stanie przeznaczyć na ten cel? Bo u nas znajdziesz szeroki wybór i chętnie doradzimy,ale napisz więcej szczegółów.
meble ręcznie wykonywane.
O wiele bardziej niż na łózku zależy mi na materacu - tak jak napisałam w temacie. Chciałabym wiem, że jeśli jestem większa to potrzebuje odpowiednio duży materac bardziej zależy mi na tym, żeby był on dobry. Rama łózka i tak jest wybierana w drugiej kolejności
Dziękuję za podpowiedź
"Na pewno jakiś większy i bardziej stabilny, prawda.. no i musi się dopasować bo inaczej to pewnie będzie męka. Znajdź sobie dobrą stronę do poczytania o samym doborze np. www.spijspokojnie.pl masz i dużo się dowiaduj Laughing"
I oni mają te dwie marki ? Sembella i Schlaraffia ? Dużo info, faktycznie fajne - dzięki ! :
I oni mają te dwie marki ? Sembella i Schlaraffia ? Dużo info, faktycznie fajne - dzięki ! :
Jeżeli najbardziej zależy Ci na samym materacu to proponuję zerknąć na serię Oxam,która jest bardzo chwalona,akurat na naszej stronie jest kilka ciekawych propozycji uwzględniając już promocję.
Selsey.pl
-
zenek_budulek
- Początkujący

Oczywiście, że oczywiste !
Mogę też mieć mniejszy by motywował do zrzucenia
A na poważnie to potrzebuje coś co będzie dobre dla kręgosłupa i zdrowia, a przy okazji ładne i wygodne - spanie na desce odstawiam dawno do lamusa. Czytam o firmie sembella i nikt nie narzeka

W prawdzie wpadłam przypadkiem na te wątki ale widzę, że przynajmniej ten wygląda rozsądnie. Osobiście ja zetknęłam się z piankowym materacem, ta Sembella, o której piszesz z pewnością takie ma bo są na topie
Piankowe są bardzo stabilne i świetnie dopasowują się do ciała i kręgosłupa. Jeśli masz nietypowe wymiary i zależy Ci na wygodzie to poszperaj w piankach termoelastycznych, są re-we-la-cyj-ne 
Znalazłam u nich Sensipure - opisują jako bardzo elastyczną pod wpływem ciepła. To pewnie działa jak jakaś plastelina
ja spałam do tej pory na kiepskich łóżkach i wszystkie te nowinki to dla mnie spełnienie marzeń, moich i kręgosłupa 
-
perfekcyjna
- Początkujący

Ich poduszka jest z takiej samej pianki termoelastycznej - jest taka mięsista
Bardzo wiernie się odkształca i przykleja do kształtu karku. Szyja jest wypoczęta rano. Więc jeśli materac ma coś takiego to na ciało będzie bardzo dobrze robił
śmiało 
Uwielbiam takie poduszki !
Świetnie stabilizują odcinek szyjny, a jak już są własnie w połączeniu z piankowym materacem to w komplecie tworzą już parę idealną 
-
perfekcyjna
- Początkujący

Ja się z tymi poduszkami spotkałam u znajomych i musiałam je dokupić. Mają bardzo miły w dotyku i odczuciu pokrowiec ze posrebrzaną nicią wiec nie ma tam bakterii. W ogóle nie używam poszewek na poduchy 
Minęło juz trochę czasu więc jeżeli wątek jest wciąż aktualny to koniecznie daj znać na forum czy zdecydowałeś się już na jakiś konkretny materac czy w dalszym ciągu poszukujesz bo teraz mamy kilka ciekawych promocji.
Selsey.pl