Na suficie posiadam stare ohydne kasetony. Mam zamiar wziąć urlop w pracy i w 3 dni pozbyć się tego. Próbowałem już to odkleić i widzę, że będą z tym problemy :/ Macie jakieś sposoby pozbycia się tego czegoś? Czy tylko żmudna praca? Po zdjęciu zapewne będzie trzeba się pozbyć kleju i nałożyć gładź (jaką polecacie?) i pomalować na biało. Robić jeszcze coś z tym sufitem czy tyle wystarczy?
Nowy sufit, a kasetony
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Nowy sufit, a kasetony
Cześć wszystkim! 
Na suficie posiadam stare ohydne kasetony. Mam zamiar wziąć urlop w pracy i w 3 dni pozbyć się tego. Próbowałem już to odkleić i widzę, że będą z tym problemy :/ Macie jakieś sposoby pozbycia się tego czegoś? Czy tylko żmudna praca? Po zdjęciu zapewne będzie trzeba się pozbyć kleju i nałożyć gładź (jaką polecacie?) i pomalować na biało. Robić jeszcze coś z tym sufitem czy tyle wystarczy?
Re: Nowy sufit, a kasetony
No niestety trochę pomęczysz się z nimi. Proponuję poprostu zamienić stare brzydki kasetony jakimiś nowymi, ładnymi. Oszczędź sobie pracy w urlopie i wypocznij bardziej 
Niekoniecznie kasetony nawet jeśli trzymają się mocno to po oderwaniu pierwszego wystarczy szpachelką od razu drapać starą farbę w miejscach gdzie jest klej i w ten sposób przygotujesz podłoże pod gładź. Zrywanie starych kasetonów po to żeby położyć nowe to już lepiej pomalować stare i w ogóle nie ma roboty.
A widziałeś to? http://styroplast.pl
Fajną ofertę mają, do swojego domku właśnie stamtąd do siebie do domu brałem sztukaterię.
Fajną ofertę mają, do swojego domku właśnie stamtąd do siebie do domu brałem sztukaterię.