LCD czy plazma ?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: LCD czy plazma ?
Mam ten model 
Jeśli chodzi o jakąś tanią propozycję 4K to ja bym się zdecydował na model Philipsa 6809. Jak zwykle, nawet w tej kategorii cenowej, Philips proponuje najlepszą jakość obrazu. Szkoda tylko, że telewizor jest bez ambilighta, ale coś za coś.
Ja mam telewizor nie za 4 K tylko za niecałe 2 K i jest spoko. Posiada smart, 3D co więcej chcieć ? LG LG-LA641S obraz dobry jakościowo jak się zepsuje to lepiej to przeżyję niż telewizor dwa razy drozszy.
fidelek ale oprócz parametrów, które podałeś liczy się coś takiego jeszcze jak klasa energetyczna, częstotliwość i inne funkcje, które mogą zapewnić lepszą obsługę czy lepszą jakość obrazu. Ale fakt za 2-3 tys już można spokojnie kupić dobry telewizor 
Miałem monitor plazmowy chyba z 10 lat, normalnie ideał. W porównaniu jakości obrazu to tamta plazma bije na głowę aktualnego LCD, który mam.
Choć teraz to zastanawiam się nad LED ze średniej półki. Te tanie to jakaś chińszczyzna
i słyszałem/czytałem wiele opinii, że lubią się psuć. Dlatego lepiej zainwestować w coś lepszego.
Choć teraz to zastanawiam się nad LED ze średniej półki. Te tanie to jakaś chińszczyzna
i słyszałem/czytałem wiele opinii, że lubią się psuć. Dlatego lepiej zainwestować w coś lepszego.
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Również poleciłbym Ci Leda.
Definitynwie LED. Inna, nowsza technologia, mniejsze zuzycie prądu. Jakby porównać obraz w 4k to pewnie między LEDEM a lcd też siędostrzeże różnicę na korzyść tego pierwszego. A ceny powoli si ęjuż zrównują za jedno i za drugie.
Plazma daje lepszą jakość czerni jednak obecnie na rynku zdecydowanie wygrywa lcd. Z uwagi na to,że telewizory takie są o wiele bardziej energooszczędne , zużywaja mniej prądu.
Technologia idzie to przodu, jakość jest obrazu jest lepsza. MOżna obecnie kupić je w dobrej cenie ponieważ widzi się tendencję zniżkową. Obecnie dobry telewizor ze smart tv oraz 3d można dorwać już w cenie poniżej 2000 zł.
Obecnie dobrą promocję na telewizory oferuje Saturn:
http://okazje.co/kod-rabatowy-saturn - na kodach rabatowych jest kupon, w ramach którego dostajecie 100 zł w prezencie za każde 1000 zł wydane na telewizor.
Technologia idzie to przodu, jakość jest obrazu jest lepsza. MOżna obecnie kupić je w dobrej cenie ponieważ widzi się tendencję zniżkową. Obecnie dobry telewizor ze smart tv oraz 3d można dorwać już w cenie poniżej 2000 zł.
Obecnie dobrą promocję na telewizory oferuje Saturn:
http://okazje.co/kod-rabatowy-saturn - na kodach rabatowych jest kupon, w ramach którego dostajecie 100 zł w prezencie za każde 1000 zł wydane na telewizor.
-
jakubszczota
- Początkujący

Plazma to jest bardzo stary typ telewizorów. Tak jak kolega wyżej powiedział trzeba uzywać oLEDów lub co najmniej LEDów, które będą pobierać pewnie ze 100-200W przy takiej wielkości. Gdyby to była plazma to spokojnie brałby tyle co grzejnik 
Swoją drogą ciekaw jestem czy takie ogromne telewizory istnieją, bo dawno już takich nie szukałem.
Swoją drogą ciekaw jestem czy takie ogromne telewizory istnieją, bo dawno już takich nie szukałem.
Czy plazmy w ogóle jeszcze są w sprzedazy? Nie jestem specjalnie na bieżąco ze sprzętem RTV, ale obiło mi się o uszy że ostatnia linia produkcyjna jest już od dawna zamknięta. Można to jeszcze kupić? Wspominam te telewizory z sentymentem - co za jakość czerni...
-
PanSzpadel
- Początkujący

- Kontakt:
Kupić na pewno możesz, nawet jeżeli ich produkcja już sie zakończyła to podejrzewam, że w magazynch będą jeszcze kilka dobrych lat.
Ja bym osobiście kupił LCD.
-
Transmogrify
Wydaje mi się że mimo sentymentu nie powinienneś inwestowac w tego typu telewizor... Nie są one zbyt dobre a pamiętam z czasów jak pracowałem w sklepie RTV, że wszyscy starali się jak tylko mogli pozbyć zalegającego po lilka lat sprzętu - właśnie TV plazmowych... Polecam raczej kupno LCD 
Zdecydowanie LCD. Nie ma co. Jakość jest niesamowita.
-
serafinkoncki
- Początkujący

- Kontakt:
Plazma bardzo prąd pożera a jakość nie wiele lepsza od LCD