USUWANIE AZBESTU
Moderator: Redakcja e-dach.pl
Re: USUWANIE AZBESTU
firma Korab z Sopotu zajmuje się sprawnym i bezpiecznym demontażem, usuwaniem i utylizacją azbestu i innych materiałów które zawierają azbest. Warto do nich zadzwonić i umówić się na demontaż azbestu niż bawić się z nim na własną rękę. Na ich stronie http://korab.pl/ znajdziesz dane kontaktowe.
- ireneusz89
- Początkujący

takie rzeczy należy zgłaszać gminie/burmistrzowi i jednostkom administracyjnym. Każda gmina ma program usuwania azbestu, szczególnie jeśli są to płyty na dachach.
Bo radość to słoneczny kolor życia.
Samemu to z oczywistych względów nie polecam usuwania azbestu, radzę zlecić to specjalistom lub odbyć specjalne szkolenie z zakresu i dopiero wtedy się za to brać. Na temat takiego szkolenia można przeczytać np. tutaj. Ja osobiście polecam skontaktować się z gminą i wtedy myśleć.
To prawda.
Również polecam takie szkolenia. Poszłam na takie szkolenie ze znajomym aby później pomóc w remoncie naszego domu. Polecam przeczytać o szkoleniu tutaj może kogoś zainteresuje takie rozwiązanie. Pozdrawiam
Specjalistą godnym polecenia w pracach związanych z demontażem azbestu jest firma www.azbestdelta.pl. Wszystkie zlecenia realizują kompleksowo z zachowaniem obowiązujących formalności prawnych, przepisów technicznych, sanitarnych i ochrony środowiska.
Najlepiej skorzystać z profesjonalnych firm, które się tym zajmują
http://n4u.net.pl/jak-i-dlaczego-podrozowac-samemu/
http://n4u.net.pl/jak-i-dlaczego-podrozowac-samemu/
Jeżeli mieszkacie w województwie śląskim i poszukujecie sprawdzonej firmy, która zajmuje się usuwaniem azbestowych dachów to skontaktujcie się z firmą Eko-Dach. Ich siedziba znajduje się w Zgierzu niedaleko Częstochowy.
Przy pomocy bloga http://www.bedandbath.pl/zagospodarowanie-poddasza/ bez problemu zrozumiesz wszystkie tematy związane z tematyką dachów.
-
Patrycja267
- Aktywny

Moim zadaniem też najpierw z gminą się należy skontaktować zanim podejmie się inne kroki.
-
ludwigmach
- Początkujący

vato pisze:Jeżeli mieszkacie w województwie śląskim i poszukujecie sprawdzonej firmy, która zajmuje się usuwaniem azbestowych dachów to skontaktujcie się z firmą Eko-Dach. Ich siedziba znajduje się w Zgierzu niedaleko Częstochowy.
Czy ktoś zna naprawdę profesjonalną firmę do usuwania azbestu. Zależy mi na tym żeby zrobiła to dobrze i nie zanieczyściła mi całego podwórka na następne 20 lat. Jestem trochę przewrażliwiony ........ Za dużo czytałem o azbeście..
-
ludwigmach
- Początkujący

Ponoć na własną rękę się nie da. Czy ktoś wie jak założyć firmę, która zgodnie z prawem będzie usuwała azbest, miała wszystkie licencje itpramik925 pisze:Witam.
Czy ktoś może wie w jaki sposób należy usunąć azbest z dachu. Mówię tutaj o płytach eternitowych. Czy można zrobić na własną rękę???
-
Patrycja267
- Aktywny

Nie wiecie ile kosztuje taka impreza jak usuwanie azbestu z dachu? Mam taki właśnie jeden do zdjęcia.
do usunięcia azbestu są profesjonalne firmy. Poszukaj w okolicyramik925 pisze:Witam.
Czy ktoś może wie w jaki sposób należy usunąć azbest z dachu. Mówię tutaj o płytach eternitowych. Czy można zrobić na własną rękę???
-
Mirek20210101
- Początkujący

Witam forumowiczów.
Przymierzam sie do zlecenia demontażu oraz utylizacji pokrycia dachowego z azbestu na budynku gospodarczym. Około 500m2 woj. Śląskie.
Proszę o wymianę doświadczenia poradę jeżeli ktoś miał podobny przypadek.
Gmina dopłaca 800zł/Mg (tone),
Lokalne firmy wyceniają to na około 1300-1400zl/Mg
Jako nowe pokrycie planuję blachę trapezową.
PS. Obecne podwyżki ceny blachy to kosmos.
Przymierzam sie do zlecenia demontażu oraz utylizacji pokrycia dachowego z azbestu na budynku gospodarczym. Około 500m2 woj. Śląskie.
Proszę o wymianę doświadczenia poradę jeżeli ktoś miał podobny przypadek.
Gmina dopłaca 800zł/Mg (tone),
Lokalne firmy wyceniają to na około 1300-1400zl/Mg
Jako nowe pokrycie planuję blachę trapezową.
PS. Obecne podwyżki ceny blachy to kosmos.