Płyta indukcyjna opinie
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Płyta indukcyjna opinie
Jak najbardziej polecam wszystkim którzy cenią sobie szybkie gotowanie, ładnie wygląda, łatwo się ją czyści, zobaczcie jak duży wybór płyt indukcyjnych znajdziecie w sklepie internetowym megamarket
bardzo,bardzo polecam,jest to dobry wybór,płyta jest energooszczędna,jest też bezpieczna zwłaszcza dla dzieciaków,bo szybciutko stygnie
-
mariusz36-6
- Początkujący

Zgadzam się, tylko indukcja, szybkie gotowanie, bardzo szybko garnki się nagrzewają a co za tym idzie zużycie energii w normie. Używam płytę firmy Teka już od 3,5 roku i jestem bardzo zadowolony.
ja mam płytę indukcyjną i prawda jest taka, że rachunki za prąd jakoś drastycznie mi nie wzrosły, mam licznik przedpłatowy i na bieżąco śledzę zużycie, poza tym taka płyta ma swoje plusy, bo nie zabrudza tak pomieszczenia jak gaz, możesz sobie jeszcze poczytać np. ten artykuł http://www.morele.net/wiadomosc/jak-wyb ... cyjna/404/
-
aseba
- Zaawansowany

Wnioskuje,że mikrofala to też super urzadzenie.Szybkie gotowanie!? A co ze zdrowym jedzeniem? Nie do,że wciskamy w siebie syf bo o zdrowy ciężko to jeszcze tuningujemy je na takiej kuchni. Osobiście nigdy nie będę miał takiej kuchni,ogień jest z nami od samego początku... 
Muszę przyznać trochę racji. Miałem gazową kuchenkę przez wiele lat, później zmiana na gazową na hartowanym szkle i finalnie (teraz) indukcja Amica i za pierona nie mogę się przyzwyczaić. Na gazie wiadać to ciepło, z daleka wiadomo że coś jest postawione na dużym ogniu, a z indukcją tak trochę wszystko potajemnie
Zastanawiam się nad opcją kombinowaną gaz/indukcja w przyszłości.
żona zaprasza (MOJA)
Mój znajomy jakiś czas temu kupił sobie płytę indukcyjną i jednak chwali to właśnie za szybkość i większą praktyczność od gazowej. Mocno się zastanawiam nad zakupem.
Nie to, że robię reklamę ale ostatnio znalazłem płyty bezpłomieniowe na gaz.
Można poszukać w google Sol-gaz bodajże producent z dolnego śląska.
Można poszukać w google Sol-gaz bodajże producent z dolnego śląska.
Płyta indukcyjna jest fajna. Tylko jedna sprawa - żeby działała w 100% wydajnei potrzebne jest doprowadzenie tzw siły. Przy mniejszym napięciu działa, przynajmniej większość modeli, ale nie tak efektywnie. W blokach jest problem bo wg mojej wiedzy wspólnoty godzą się na siłe (doprowadzenie jej) do 2 pietra włącznie.
I tu czasem bywa pies pogrzebany.
I tu czasem bywa pies pogrzebany.
A co myślicie o możliwości łączenia pól grzejnych na płycie? Potrzebne?
Jeśli na przykład stawiasz na płycie dużą brytfannę z jedzeniem to jest to potrzebne. Takie widzę tutaj rozwiązanie.
Sam wybrałem wersję ekonomiczną czyli płytę markI Amica, konkretnie ten model:
http://www.skapiec.pl/site/cat/327/comp/241128.
Jestem z niej bardzo zadowolony. Świetna jakość wykonania, bardzo dobrze podgrzewa potrawy tak więc jeśli ktoś z Was by się zastanawiał to polecam.
Sam wybrałem wersję ekonomiczną czyli płytę markI Amica, konkretnie ten model:
http://www.skapiec.pl/site/cat/327/comp/241128.
Jestem z niej bardzo zadowolony. Świetna jakość wykonania, bardzo dobrze podgrzewa potrawy tak więc jeśli ktoś z Was by się zastanawiał to polecam.
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Ja mam zamiar teraz nową kupić płytę indukcyjną i zastanawiam się nad marką.
Jakiś czas temu pytałam o płytę indukcyjną tutaj i w końcu już mam
Remont kuchni zakończony, płytę mamy electroluxa. Używamy od miesiąca i muszę przyznać, że jest mega. Jakiego garnka bym nie postawiła, zawsze grzeje się równo. Nie ma tego efektu, że mi się na środku jedzenie przypala, a na obrzeżach ledwie grzeje. Mam dokładnie ten model: http://www.electrolux.pl/Produkty/Gotow ... HI7543FOK/
-
AkacjowaPanna
- Zainteresowany

Korzystam z płyty i jest rewelacyjna, garnki mam z biedronki więc koszt też nie był szalony. Więc same oszczędności.
-
typowyhandlarz
- Zainteresowany

Jeśli chodzi o kuchnie indukcyjne to moim zdaniem są jak najbardziej warte uwagi. Warto jednak pamiętać, że opłaty za prąd będą wyższe a także konieczne są garnki dostosowane do tego typu kuchenek. Doszły mnie także słuchy, że mają negatywny wpływ na zdrowie ale ile w tym prawdy to nie wiem. Przeczytaj sobie też o jej podłączaniu.