stal i pex

Instalacja wodna w mieszkaniu czy w domu to bardzo istotna kwestia. Jeżeli masz problem ze swoją instalacją wodną, nie wiesz jak ją rozplanować, jak zainstalować hydrofor, czy wykonać podłączenia, tutaj znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

wyrzutnia
Aktywny
Aktywny

stal i pex

Post autor: wyrzutnia »

zamierzam wykonać instalację co. na rozdzielaczach budynek 2 kondygnacjie myślałem żeby od pieca do rozdzielaczy na parterze i piętrze dojechać stalową rurą a od rozdzielaczy pex 16 do grzeiników odpowiedzcie czy dobrze myślałem jeśli macie jakieś rady dodatkowe chętnie poczytam

Awatar użytkownika
Shive
Zaawansowany
Zaawansowany

Post autor: Shive »

Jakie ogrzewanie ? paliwo stałe ? gazowe ? za rozdzielaczem osobno będziesz prowadził przewody 16 do każdego grzejnika ? Jaki dasz rozmiar do rozdzielacza ??

bodzio391
Początkujący
Początkujący

Post autor: bodzio391 »

oczywiście możesz ale policz czy nie lepiej zrobić to z miedzi będzie na dłużej a z rozdzielaczy tak jak planujesz z pex

wyrzutnia
Aktywny
Aktywny

Post autor: wyrzutnia »

może podrzucicie mi jakieś przekroje czy z parteru na piętro muszę zwęzić przekrój i czy mogę pod ten sam rozdzielacz podłączyć podłogówkę chyba pomyliłem forum ale z góry dziękóję za odpowiedzi

Awatar użytkownika
Shive
Zaawansowany
Zaawansowany

Post autor: Shive »

Napisz do Instal Cobri , na odległość to można randkować :lol: nikt Ci nie odpowie na tak zadane pytanie, czyt posty !!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje wodne”