koncesja na usuwanie azbestu
Moderator: Redakcja e-dach.pl
-
rychuzbudowy
- Początkujący

Re: koncesja na usuwanie azbestu
Na pewno trzeba mieć dużo pozwoleń i jakieś certyfikaty. Na przykłąd na stronie http://tartakprzewozny.eu/about, gdzie zajmują sieusuwaniem eternitu jest napisane ,ze spełniają wszystkie normby bezpieczeńśtwa i mają wszystkie certyfikaty.
-
lesnygajowy
- Początkujący

ale chyba takich firm jest dosyc dużo, ponieważ u nas jakby nie było jest wiele domów krytych azbestem, przecież budynki gospodarcze to standard z takim dachem ;)
a urząd miasta nie pomoże? gdzieś słyszałam, że pomagają, może warto to sprawdzić:)
-
marekzzabek
- Zaawansowany

sam demontaż to pół biedy, gorzej z utylizacją tego
-
lesnygajowy
- Początkujący

ale to nawet przecież Państwo ma obowiązek z tym pomóc! a jednak zdejmowanie ma wpływ i stanowi zagrożenie dla zdrowia...
jakby urząd pomógł to może by się też tego pozbył? xd
dobrze, że dziś standardem są certyfikaty ekologiczne wśród producentów dachówek
Oczywiście że pomagają. W poszczególnych gminach są dopłaty do kosztów usuwania, transportu i utylizacji azbetu(eternitu). Pozatym oferują pełną listą firm jakie posiadają wszystkie pozwolenia w rejonie swojej gminy.doroti82 pisze:a urząd miasta nie pomoże? gdzieś słyszałam, że pomagają, może warto to sprawdzić:)
Robotę się zrobi, drogo się nie weźnie!
o, nareszcie pełna odpowiedź:) fajnie, że jest to tak zorganizowane, tylko powinna być to bardziej rozpowszechniona informacja, aby każdy kto ma taki problem nie musiała się domyślać:)
doroti82 pisze:o, nareszcie pełna odpowiedź:) fajnie, że jest to tak zorganizowane, tylko powinna być to bardziej rozpowszechniona informacja, aby każdy kto ma taki problem nie musiała się domyślać:)
To jeszcze nie pełna odpowiedź, ale jeśli ktoś zainteresowany tematem to zapraszam na priv!
-
lesnygajowy
- Początkujący

napisałem do Ciebie na priv czekam na odpowiedź ;p może znasz odpowiedź na moje pytanie.
Nie mam żadnej wiadomości;)
a myslicie, ze są firmy które np w zamian za zakupienie u nich dachówki zajmuja się usunięceim azbestu przed połozeniem dachowki?
-
marekzzabek
- Zaawansowany

osobiście nie słyszałem? ale plan na promocję niezły
myślę, że dla takiej firmy to niebyłby nawet zbyt duży problem, a zachęcić by mógł:)