Czym pokryć dach ?
Moderator: Redakcja e-dach.pl
-
marekzzabek
- Zaawansowany

Re: Czym pokryć dach ?
no chyba, że ktoś jest ekstremalnie lokalnym patriotą, ale w przypadku zakupów produktów to akurat chyba u nas nie popłaca. wystarczy, że produkcja odbywa się tutaj
najważniejsze żeby jakość była najwyższa oraz trwałość to już pełen sukces 
Zgadzam się. My odnaleźliśmy te dwa aspekty w portugalce :) Kolo z warszawskich składów dachowych nam podpowiedział ten materiał - jest trwała i ma optymalną cenę. Nic dodać, nic ująć.
Najtańsza będzie papa termozgrzewalna http://www.izolacje-budmar.pl/papy-termozgrzewalne
No chyba, że wolisz coś innego.
Zobacz sobie u nich na stronie te tarasy na dachu- bo może to Cię zainspiruje
To świetna alternatywa zwłaszcza dla osób posiadających małą posesje.
No chyba, że wolisz coś innego.
Zobacz sobie u nich na stronie te tarasy na dachu- bo może to Cię zainspiruje
To świetna alternatywa zwłaszcza dla osób posiadających małą posesje.
papa okej, ale na jakiś obiekt gospodarczy jednak, a nia do pokrycia domu.. jednak dach nad głową trzeba sobie zabezpieczyć odpowiednio.
coś w tym jest, także warto się zastanowić
natomiast każdy ma prawo do swoich wyborów 
a do tego przymyslec tez, co bedzie bardziej zywotne, by zaraz nie robic po raz kolejny
ja jestem za dachowka ceramiczna lub cementowa, natomiast jeszcze nie wiem jaka fime wybrac :)
-
marekzzabek
- Zaawansowany

innej niż ceramicznej albo cementowej nie kupisz, a co do firmy to z topowych firm polecam creatona
to fakt. na ceramiczną dają 50 lat gwarancji, czyli jeszcze zdążą się nia Twoje dzieci nacieszyć, także polecam coś klasycznego
-
marekzzabek
- Zaawansowany

gwarancja gwarancją. żywotność ceramicznej to 100 lat, także zdążą się nacieszyć dzieci, dzieci, towich dzieci 
-
Krzysztof Moska
- Początkujący

Dużo postów, dołożę też swój głos. Dla mnie jedynym słusznym rozwiązaniem jest dachówka ceramiczna. Najlepsza żywotność i elegancja. Bardzo lubię dachówki Koramic. Nie dają 50 lat gwarancji, ale wytrzymują wiele dłużej. Nie reklamują się w tv, a sprzedaż mają dużą. Przy dachu nie można kierować się tylko ceną.
Tak czytam sobie i czytam co piszecie i zastanawiam się co będzie najlepszym rozwiazaniem na dach. Ekipę mam już zamówioną (http://www.abud-dach.eu/), ale do końca jeszcze nie zdecydowałem sie, co na ten dach chce położyć.
to zalezy od budzetu, tego co ci się podoba, nośności wieźby dachowej. jak chcesz miec jakość, to inwestuj w dachówkę. najlepiej creatona. obok braasa to najlepsza dachowka, a do tego nasza
Lasica, mam podobnie, ekipa zamówiona, a ja dalej nie mogę się zdecydować, w sumie na pierwszym miejscu jest Creaton Titania, ale musze to jeszcze przemysleć:)