BIFELL 25 MT - zamknięta komora spalania - problem z piecem.
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
-
Szczepan69
- Początkujący

BIFELL 25 MT - zamknięta komora spalania - problem z piecem.
Problem polega na tym, że po ok 5 min. grzania wody użytkowej (w kranie lub natrysku) zaczyna nagle lecieć woda zimna i trwa to ok 20 s. po czym znów się ogrzewa. Okresy gdy leci ciepła woda trwają ok 4-5 min, okresy gdy leci zimna woda ok 20-30 s. Proszę o odpowiedź na pytanie czy jest to normalny tryb pracy tego pieca? Mój serwisant nie widzi żadnego problemu i twierdzi, że tak już musi być. Ja jendak uważam, że mnie zbywa. Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu. (Proszę mi wierzyć natrysk w tych warunkach to bardzo trudna sprawa)

Zmienić serwisanta!Jak nie umie właściwie ustawić modulacji palnika,to nic nie pomoże.Albo tani i prymitywny kocioł.Inteligentne kociołki potrafią trzymać temperaturę wody na w miarę stałym poziomie.Nie znam tego kotła,ale widziałem wiele markowych kotłów w wersji jak to się mówi- jakaś jakość za rozsądną cenę.Ostatnio rok temu podłączałem Buderusa,który leżał kilka lat nie używany.Nie miał nawet regulacji temp.wody C.O.SZOK!!!Gdyby nie termostat pokojowy,to pewnie w domu był by tropik.Ale napewno był najtańszy w swojej marce.he he