Nie dawno otrzymaliśmy mieszkanie komunalne, w którym nie ma łazienki, ale jest miejsce na
korytarzu blisko głównej rury kanalizacyjnej do której można się bez problemów podpiąć. Łazienkę
musimy zrobić we własnym zakresie, bo gmina nie ma pieniędzy,
Ile moze zatem wynosić koszt zrobienia takiej małej łazienki?
Ile kosztuje zrobienie od podstaw małej łazienki ?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
jacek_czer
- Początkujący

Re: Ile kosztuje zrobienie od podstaw małej łazienki ?
Napisz może co chcecie mieć w łazience, bo nie wiem czy myślisz o wannie, czy natrysku, a może to i to i jeszcze, czy mają tam stać jakieś meble łazienkowe. Jednym słowem co uważasz za małą łazienkę.
-
lesnygajowy
- Początkujący

jeśli jest to elektryka, rury, kafelki, malowanie, kabina jak w moim wypadku np. Kermi walk-in-showe, toaleta, umywalka, szafki, grzejnik, oświetlenie. wszystkie elementy w wysokiej jakości to ja się zamknąłem w 9 tys. zł :)
Sama posiadam kabinę prysznicową Kermi przystosowaną do użytku przez osobę niepełnosprawną. Łatwo zadbać o jej czystość co w przypadku stałej opieki nad chorym człowiekiem jest ważne, aby miło było korzystać z łazienki osobie niepełnosprawnej jak i mnie.
-
Ina Łazienkowska
- Zainteresowany

- Kontakt:
Wszystko zależy od tego jakie prace jesteśmy w stanie wykonać samodzielnie, a które musimy zlecić fachowcom. Kolejna sprawa jakiej klasy materiałów chcemy użyć. Czy ma to być zrobione najniższym kosztem czy przy wykorzystaniu produktów co najmniej klasy średniej.
Moim zdaniem na armaturze czy na kabinie prysznicowej nie powinniśmy przesadnie oszczędzać, żeby potem za 3 lata nie było konieczności wymiany awaryjnej chińszczyzny na nową.
Kolejna kwestia, ma być wanna czy kabina? Na jaką wysokość chcesz ułożyć płytki? Do sufitu, czy niżej?
Moim zdaniem na armaturze czy na kabinie prysznicowej nie powinniśmy przesadnie oszczędzać, żeby potem za 3 lata nie było konieczności wymiany awaryjnej chińszczyzny na nową.
Kolejna kwestia, ma być wanna czy kabina? Na jaką wysokość chcesz ułożyć płytki? Do sufitu, czy niżej?