Pozdrawiam.
Oświetlenie do makijażu.
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Oświetlenie do makijażu.
Nie no, oczywiście - co kto lubi
.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Jeśli mówimy o oświetleniu do makijażu to na pewno musi być to miejsce dobrze oświetlone. Najlepszym rozwiązaniem było by zamontowanie lamp po bokach jak i na górze. Ale po bokach też powinno wystarczyć. Fajne rozwiązanie na kinkiet łazienkowy ma firma Paulmann . Można poczuć się jak gwiazda 
Pozdrawiam
Piotr
JTB Group
Piotr
JTB Group
Ważne jest aby cała twarz była odpowiednio oświetlona i nie żółtym światłem, bo może się okazać że po makijażu powstaje nam maska. I należy wystrzegać się światła tylko z góry, bo ciężko będzie umalować oczy;) Kinkiety i owszem zalecane 
No ale to, o czym pisałem, właśnie idealnie koresponduje z Twoją odpowiedzią, tosiakacz
. Barwę LEDów akurat można sobie wybrać. W przypadku luster Soleda Mirror, może to być barwa biała ciepła, zimna również. Oświetlenie można zamontować po bokach lustra albo naokoło, także cała twarz jest równomiernie oświetlona, no i wiem, że w przypadku tych luster LED, różnie to wygląda u rozmaitych producentów, ale akurat Soleda Mirror montuje wewnątrz te taśmy w taki sposób, aby światło padało na osobę przed lustrem, nie na ścianę.
Moim zdaniem kinkiety to zdecydowanie za mało - a mówię to z pozycji osoby często robiącej makijaż przed lustrem. Podstawą jest dla mnie oświetlenie punktowe.asku pisze:ja mam kinkiety i nie narzekam
-
LED Lewandowscy
- Początkujący

- Kontakt:
witam
gotowe rozwiązanie - wielkość dopasujemy do lustra, światło o barwie naturalnej, rozproszone http://eko-led.info/sklep/kolekcja_2014?product_id=147
-
idealna sprawa do wykonywania makijażu - wykorzystywane w studiach TV

gotowe rozwiązanie - wielkość dopasujemy do lustra, światło o barwie naturalnej, rozproszone http://eko-led.info/sklep/kolekcja_2014?product_id=147
-
idealna sprawa do wykonywania makijażu - wykorzystywane w studiach TV

LED Lewandowscy
U nas był z tym problem, bo oświetlenie w łazience nad lustrem nie daje rady. Jest za ciemno i przez umywalkę wpuszczaną w blat stoi się za daleko od lustra. Moja kobieta maluje się przy lampce dającej oświetlenie punktowe, ie jest super ale jakoś to idzie
-
BarbaraAndrecka
- Początkujący

Oświetlenie musi być dobre, ale też klimatyczne. Nie ma co oszczędzać na lampach
Takie jest moje zdanie
Ja kupuję zawsze na http://www.impresje24.pl/pol_m_Oswietlenie-163.html i jestem bardzo zadowolona.
Większość toaletek ma oświetlone lustra. Ważne jest, żeby oświetlenie było równomierne i aby nie tworzyły się cienie.
Moze być i kinkiet,ale grunt aby moc żarówki jaką tam zastosujesz była nieco wyższa i dobrze oświetlała całe lustra,ewentualnie zastanów się nad taśmą led wokół lustra,to zdaje egzamin.
Chciałabym mieć w łazience oświetlenie przy lustrze takie abym już nie musiała chodzić z lusterkiem i się przy oknie malowała
Ale też takie aby zbytnio nie było nachalne bo to w kawalerce, nieduże pomieszczenia http://nowezerniki-or.pl/nieruchomosc/m ... zkanie-a06 dlatego właśnie nie wiem co lepsze czy nieduże kinkiety czy wbudowane lampy
Może ledy przy lustrze? A do tego jakieś dobre halogeny nad toaletką. Będzie potrzebne sporo lumenów 
Co na ścianę: obrazy czy plakaty?
Myślę,że najlepszą opcja będzie taśma led nad lustrem czy też wbudowane listwy- również led,które w praktyce zapewnią optymalne źródło światła do makijażu.
Ja mam oświetloną toaletkę i to wystarcza.
jeśli robić makijaż, to tylko przy ciepłym świetle. czy to kinkiety przy lustrze, czy toaletka lub inne rozwiązania - jasne barwy się nie nadają. potem wychodzi nienaturalnie i można się nieźle zdziwić kiedy już się sobie przyjrzymy