Creaton-kompromitacja, nierzetelnosc i wciskanie bubli
Moderator: Redakcja e-dach.pl
Re: Creaton-kompromitacja, nierzetelnosc i wciskanie bubli
no wlasnie fakty swiadcza same za siebie
i szkoda tak kogos atakowac nie majac ku temu podstaw 
-
mirekzwirek
- Zainteresowany

zawsze znajdzie się taki, co będzie krytykował... a może po prostu wystarczyło dobrać odpowiedniego fachowca...? 
wiecie panowie jak to mawiają "wszystkich nie zadowolisz, ale wk***** to już żaden problem" 
a co prawda to prawda
a co uwazasz na temat Creatona?
bo to jest glowny temat watku 
-
mirekzwirek
- Zainteresowany

ja mogę tylko stwierdzić:
Creaton - odpowiedzialność, innowacyjność, wysoka jakość produktów i rzetelna obsługa klienta.
Creaton - odpowiedzialność, innowacyjność, wysoka jakość produktów i rzetelna obsługa klienta.
-
marekzzabek
- Zaawansowany

podoba mi się ich nowa dachówka - titania a konkretniej to jej czarny, glazurowany (!) odcień
-
mirekzwirek
- Zainteresowany

myślę, że chyba każdemu ta dachówka przypadłaby do gustu 
-
AndrzejKarwowski123
- Aktywny

Taaa ty stwierdzasz w temacie gdzie jest dokładnie opisany przykład olewania klienta i próby oszukiwania, manipulownia.
Andrzej
wyjątek od reguły - u mnie leży wiele lat i jest wporządku. jednemu przeszkadza odprysk na dachówce innemu już nie bardzo. pytanie tylko czy stojąc pod domem w ogóle to zauważasz?
kazdy producent powie, ze odprysk to normalne uzytkowanie dachu i nic z nim nie da sie zrobic, natomiast rzadko ktory producent moze pochwalic sie tym, ze daje 50 lat gwarancji, jak w przypadku Creatona 
-
marekzzabek
- Zaawansowany

to tak jak z butami - użytkujesz to się psują i potem nikt tego na gwarancję nie przyjmuje...
Ta, już sobie wyobrażam sytuację, w której ludzie przychodzą oglądać Twój nowy dom i mówią "A FE! Masz odprysk na dachówce! Trzeciej od lewej nad oknem! Wychodzimy! " :D Wiadomo, że takie rzeczy zauważa tylko właściciel dachu. Ja obserwuję swój dach i (odpukać) nic złego na razie nie zauważam. Mam 40 lat gwarancji na dachowkę (staroklasztorna) i wszystkie papiery, więc śpię spokojnie. Składy dachowe, które wynalazłem w Warszawie wydają się być rzetelne, gościu wiedział o czym mówi, jak wybieraliśmy dach, więc jakoś nie stresuję się zbytnio :)
-
HMB DYNAMIC
- Początkujący

- Kontakt:
Witam,
nie bronię Creatona, nie oskarżam też, tak jego jak i innych firm z branży pokryć dachowych.
Rzetelność to podstawa tak producenta jak i handlowca,
ktoś tu już w tym wątku napisał że to rynek pełen oszustów i naciągaczy, i pod tym podpisuje się w 100 %,
Prawdopodobnie ci "bardzo poszkodowani" klienci mieli "bardzo dobrze" zaprezentowany produkt, wręcz idealny i nieskazitelny, niczym PIS i PO,
a prawda jest taka że rzeczywisty produkt nie wygląda jak na obrazku,
kto ma do czynienia z handlem doskonale wie jak wygląda teraz sprzedaż dachów, i dotyczy to nie tylko creatona ale wszystkich innych producentów,
klient urządza casting jak do topmodel, i zbiera nie raz po 15 ofert, a handlowcy i firmy produkujące jak nakręceni przebijają się o 50 gr, o 1 zł, byle tylko mieć coś tańsze od konkurencji
a efekt jest taki że zamiast dobrych materiałów, przyjeżdża szajs,
nikt nikomu za darmo niczego nie da, tak jak nikt nie pracuje za darmo
nie bronię Creatona, nie oskarżam też, tak jego jak i innych firm z branży pokryć dachowych.
Rzetelność to podstawa tak producenta jak i handlowca,
ktoś tu już w tym wątku napisał że to rynek pełen oszustów i naciągaczy, i pod tym podpisuje się w 100 %,
Prawdopodobnie ci "bardzo poszkodowani" klienci mieli "bardzo dobrze" zaprezentowany produkt, wręcz idealny i nieskazitelny, niczym PIS i PO,
a prawda jest taka że rzeczywisty produkt nie wygląda jak na obrazku,
kto ma do czynienia z handlem doskonale wie jak wygląda teraz sprzedaż dachów, i dotyczy to nie tylko creatona ale wszystkich innych producentów,
klient urządza casting jak do topmodel, i zbiera nie raz po 15 ofert, a handlowcy i firmy produkujące jak nakręceni przebijają się o 50 gr, o 1 zł, byle tylko mieć coś tańsze od konkurencji
a efekt jest taki że zamiast dobrych materiałów, przyjeżdża szajs,
nikt nikomu za darmo niczego nie da, tak jak nikt nie pracuje za darmo
nieststy, ale sporo jest w tym racji. pewnie podobnych sytuacji jest znacznie więcej również wśród innych producentów..
masz rację i zgadzam się z Tobą, ale ja na szczęście swoją dachówkę kupowałem z kumplem dekarzem i po obejrzeniu wielu różnych powiedział, że najlepszą inwestycją jeśli chodzi o zderzenie jakości do ceny to creaton ceramiczny lub cementowy i mam ją jakiś czas i jest niezastąpiona