Witam
Chciałbym się dowiedzieć czym kierować się przy wyborze okien do domu?? Zastanawiam się pomiędzy oknami PVC i aluminiowymi. Ewentualnie jakich producentów polecacie - zależy mi na wygodnym i bezawaryjnym użytkowaniu.
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Okna do domu
Re: Okna do domu
Kierować się ceną, jakością i współczynnikiem przenikania ciepła.
Producentów jest mnóstwo, najlepiej popytać wśród znajomych w okolicy.
www.piekarskiprojekt.pl
Producentów jest mnóstwo, najlepiej popytać wśród znajomych w okolicy.
www.piekarskiprojekt.pl
Współczynnik przenikania ciepła to jest najbardziej istotne oraz aby okno zostało prawidłowo wprawione !! partaczy na pęczki aby nie okazało się że okno cud miód i orzeszki ale pizga pod oknem 
Wybierz okna na szerszych, sztywnych ramach (o grubości min. 7 cm) z wieloma przegrodami wewnątrz, minimum pięcioma.
Niezwykle istotna jest izolacja termiczna. Obecnie standardem są pakiety o współczynniku U= 1,0 W/m2K.
Niezwykle istotna jest izolacja termiczna. Obecnie standardem są pakiety o współczynniku U= 1,0 W/m2K.
Nie wiem czy akurat kierowanie się ceną to najlepsze rozwiązanie. W moim odczuciu przy oknach to lepiej wybrać producenta, który robi dobry produkt nawet jeśli miałby być On odrobinę droższym wyborem, ale to nie zawsze idzie w parze. Budvar ma teraz promocje jesienną więc można u nich czegoś poszukać. Tak czy inaczej, okna dobre - nigdy tanie, bo z czasem oszczędność przy zakupie wyjdzie nam bokiem.trab22 pisze:Kierować się ceną, jakością i współczynnikiem przenikania ciepła.
(...)
Napisałem żeby m.in. "kierować się ceną" a nie "wybierać najtańsze" a to zasadnicza różnica ponieważ jest w czym przebierać. Pozdrawiam.
Biuro projektowo inżynierskie PIEKARSKI
Łatwiej rozwiązać problem gdy go rozumiesz
Łatwiej rozwiązać problem gdy go rozumiesz