Ogrzewanie podłogowe przy okazji remontu
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Ogrzewanie podłogowe przy okazji remontu
Czesc wszystkim. Remontuje łazienke i chcialem przy tej okazji zainwestowac w podlogowke. Do polozenia bylo by jakies 1.5 metra kwadratowego. Zamkne sie w 4 stówach zeby polozyc to ogrzewanie? Wiadomo ze zalezy mi tez zeby bylo jakies dobrej jakosci. Dzieki za pomoc!
-
KTH
Re: Ogrzewanie podłogowe przy okazji remontu
wykonam remont blacharki auta ... tylko nie wiem czy ma progi i błotniki ... jest na razie pomalowane
doprecyzuj pytanie, gdzie co i jak ?
doprecyzuj pytanie, gdzie co i jak ?
Też mi się marzy podgrzewana podłoga w łazience, ale mieszkam w bloku nie pierwszej nowości i nawet nie wiem czy technicznie byłby możliwość wykonania tekiej podłogi
Można zastosować elektryczne podgrzewanie.AniTaB pisze:Też mi się marzy podgrzewana podłoga w łazience, ale mieszkam w bloku nie pierwszej nowości i nawet nie wiem czy technicznie byłby możliwość wykonania tekiej podłogi
A czy mógłby ktoś powiedzieć jakie są koszty użytkowania takiego ogrzewania?
Transport materiałów sypkich -
150W pobiera mata. Licząc czas grzania 2godz. dziennie przez 30dni, wychodzi 6zł/mc.slimch pisze:A czy mógłby ktoś powiedzieć jakie są koszty użytkowania takiego ogrzewania?
Ogólnie zimą grzeje się częściej i dłużej a latem prawie wcale.
Koszty zależą od upodobań domowników i od tego czy to jest dom czy w mieszkanie w bloku.
Kalkulator zużycia prądu.
http://www.calculla.pl/pl/koszt_pradu
Na ogrzewanie podłogowe, to trzeba się decydować na etapie projektu budowlanego. Ogrzewanie elektryczne to dobre rozwiązanie, niestety dosyć drogie.
http://grzejemy.pl/pl/p/Zestaw-ogrzewan ... 2C5m2/1256 Sprobuj elektryczne, tylko z regulatorem elektronicznym - przynajmniej ja taki polecam, drozej niz manualny, ale wygoda, wygoda, wygoda!
Pozdrawiam lubiacych cieple podlogi
Pozdrawiam lubiacych cieple podlogi
-
GlazuraStrzelin
- Zaawansowany

Ogrzewanie podłogowe jest bardzo dobrym i wygodnym rozwiązaniem w całym domu,a w szczególności w łazience,kiedy to w zasadzie nie potrzebujemy już dodatkowego grzejnika. W przypadku mieszkań w bloku to faktycznie w grę wchodzi jedynie ogrzewanie elektryczne.
jestem przeciwnikiem ogrzewania podlogowego dla mnie jednak najlepsze sa klasyczne grzejniki, mam zamontowane firmy kermi rozne i sa one bardzo wydajne. nie mam im nic do zarzucenia 
ja mieszkając w bloku mam podobnie, nic innego niż standardowe grzejniki, ale kermi jest swietne 
to sie ciesze, ze Ci sie kermi dobrze sprawuje, bo to naprawde przyzwoita firma jest
i dobre grzejniki robi 
ja mialem pelen wybor i mozliwosc, poniewaz nie bylo grzejnikow, a wydaje mi sie, ze wybralem jednak najlepsze
takze serio ciesze sie z tych kermi