Salon jest jednym z najważniejszych miejsc w mieszkaniu, to tutaj spędzamy większość czasu i przyjmujemy gości. Rady i opinie na temat urządzania salonu ? małego, dużego, z jadalnią lub bez.
Hej. Mam do urządzenia kawalerkę. Jak wiadomo w tego typu pomieszczeniach to właśnie pokój dzienny "robi" całe wnętrze, dlatego chciałabym go jakoś ciekawie urządzić, najlepiej jak najbardziej funkcjonalnie i minimalistycznie, by nadać kawalerce nieco przestrzeni - na tyle na ile to możliwe. Po przeglądnięciu różnych stron internetowych moją uwagę zwróciła projektantka Katarzyna Juszczak - czy ktoś coś kiedykolwiek o niej słyszał lub współpracował? Zastanawiam się nad nawiązaniem współpracy ale chciałam się wcześniej upewnić czy jest to konkretna i profesjonalna osoba. I czy podobają Wam się poniższe realizacje?
Do wykonania aranżacji, a następnie wykończenia tej kawalerki polecam ekipę www.remontystolica.pl. Wspólnie z fachowcami z www.remontystolica.pl przygotujesz projekt wykończenia wnętrza, możesz otrzymać także projekt mebli na wymiar
A w jakim budżecie za całość urządzenia wnętrza chcesz się zmieścić? Podaj ten istotny szczegół i wtedy doradzimy konkretne meble,na pewno nie mogą być zbyt masywne ani duże na ścianę aby nie zatłoczyć pomieszczenia,raczej coś lekkiego i przesuwnego.
Wszystko tak naprawdę, zależy od budżetu. Mi się podobają rozwiązania minimalistyczne a zarazem funkcjonalne, jak na przykład obraz który z którego można zrobić stolik.
Polecam poszukać inspiracji w internecie, bo można znaleźć bardzo dużo ciekawych rozwiązań.[/img]
W kawalerce często jest złudzenie "braku miejsca" - należy zawczasu zadbać o to, aby pomieszczenie główne (pokój dzienny) był jasny, najlepiej optycznie powiększony i dobrze zorganizowany. Zacząć należy oczywiście od ścian - zastosujmy kolory naturalne i jasne, które ładnie zgrają się z kuchnią. Trudno doradzić bardziej konkretnie bez wglądu w zdjęcia kawalerki - czekamy więc na jakieś szczegóły mówiące cokolwiek o układzie mieszkania!
Najlepiej jest zastosować jasne kolory, mało zasłon - lepsze będą rolety, tylko też jasne Dodatkowo rozwiązania, które polepszają funkcjonalność kawalerki są świetne. Ten rozkładany stolik to nie jedyne rozwiązanie. Łóżko "w szafie" też jest super - nie zajmuje miejsca a możemy mieć wygodne łóżko sypialniane.
Tutaj w pełni się zgadzam,jasne kolory na ścianach będą podstawa aby przynajmniej optycznie powiększyć pomieszczenie. Unikaj fototapeta bo wg mnie będzie ona zbyt przytłaczająca,jeśli już to postaw na gładź np w kolorze błękitu czy nawet bieli popadającej w szarość i do tego dobierzemy już odpowiednie meble.
bardzo fajne kolory, sama mam w kuchni biel i taką zieleń do tego ciemną, postarzaną, drewnianą podłogę z baltic wood, świetnie się wszystko komponuje.
Wykończenia wnętrz to nie tylko pasja, ale też zawód...
MeblezKrakowa pisze:Tutaj w pełni się zgadzam,jasne kolory na ścianach będą podstawa aby przynajmniej optycznie powiększyć pomieszczenie. Unikaj fototapeta bo wg mnie będzie ona zbyt przytłaczająca,jeśli już to postaw na gładź np w kolorze błękitu czy nawet bieli popadającej w szarość i do tego dobierzemy już odpowiednie meble.
Jeśli fototapeta będzie w łagodnej, jasnej tonacji, to wcale nie będzie przytłaczająca! Grunt to dobrze dobrać wszystko kolorystycznie.
Oczywiście ze wszystko zależy juz indywidualnie od tego na jaki kolor oraz motyw fototapety się zdecydujemy,ale pomysł ab y dekorować całe ściany przy jej udziale może być w wielu przypadkach po prostu przesadą,wolałabym gładź szpachlową.
Kupuję kawalerkę i tż się zastanawiam jak ją urżadzić. Mam dylemat co do sypialni, czy właśnie nie zrobić antresli, a pod spodem wstawić np. biurko czy lepiej zostawić tradycyjnie. http://nowezerniki-or.pl/nieruchomosc/m ... zkanie-a02