Witam. Z góry przepraszam jeśli czegoś nie opisałem dokładnie, ale jestem kompletnie zielony jeśli chodzi o takie rzeczy.
Mamy w domu problem z grzejnikami. Jest to dom jednopiętrowy. Do grzejników idą dwie rury. Jedna, przez którą płynie ciepła woda i druga, która ją odprowadza (a przynajmniej tak mi się wydaje).
Tak mniej więcej to wygląda: http://images.tinypic.pl/i/00604/6owcs23v2g95.jpg.
Grzejnik 1 grzeje zawsze i jest bardzo gorący (czyli taki jak kiedyś wszystkie...). Grzejnik 2 jest zawsze zimny. Grzejniki 3 i 4 są zazwyczaj zimne czasami gorące tak ze dwa centymetry od góry, potem 10 centymetrów są letnie, a reszta zimna. Próbowałem odpowietrzać grzejniki, ale jak odkręcę śrubę to leci tylko woda. Nie mam pojęcia co zrobić. Jeden "fachowiec" już był, coś tam poruszał przy piecu, ale to nic nie dało. Dobrze że chociaż kasy nie wziął. Byłbym wdzięczny za pomoc. Jeśli będą potrzebne dodatkowe informacje to proszę napisać.
Problem z grzejnikami.
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Re: Problem z grzejnikami.
Trzeba sprawdzić pompę CO i filtry na instalacji. Następnym krokiem jest sprawdzenie stanu zaworów grzejnikowych i ostatecznie płukanie instalacji.