Święta tradycyjnie czy na wyjeździe?

Koszt budowy domu lub remontu to często najważniejsza kwestia, decydująca o rozpoczęciu prac, wyborze technologii lub wykonawcy. W tym dziale uzyskasz odpowiedzi na pytania dotyczące realnych kosztów budowy, rady jak zaoszczędzić i jak budować z określonym budżetem.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

Awatar użytkownika
Tomek5
Aktywny
Aktywny

Święta tradycyjnie czy na wyjeździe?

Post autor: Tomek5 »

Cześć, zastanawia mnie zdanie innych na ten temat. Ostatnimi laty chyba coraz bardziej popularne stało się spędzanie świąt nie w domu, ale na wycieczce. Co o tym myślicie? Bo znalazłem taka ofertę: http://www.qtravel.pl/quality-travel/bo ... ska-109508? i poważnie się nad niż zastanawiam. Żona co roku narzeka, że ma tyle rzeczy do zrobienia przed świętami i nawet z moja i dzieci pomocą widzę, że bywa bardzo zmęczona. Zwykle rodzina zjeżdża się do nas, więc to my musimy wszystko zorganizować. Może w tym roku zabrałbym żonę i dzieci do takiego miejsca, tam wszystko zrobią za nas, a my tylko będziemy się cieszyć wspólnie spędzanym czasem. No ale co na to inni? Czy nie uważacie, że to zbyt samolubne wyjście?

-_- greg
Superużytkownik
Superużytkownik

Re: Święta tradycyjnie czy na wyjeździe?

Post autor: -_- greg »

Tomek5 pisze:Czy nie uważacie, że to zbyt samolubne wyjście?
Dlaczego? Równie dobrze można by pomyśleć o jakiejkolwiek rodzinie, która na gotowe przyjedzie i wyjedzie, w niczym nie pomagając.
Święta są od świętowania tak jak urlop od urlopowania.
Słowo "muszę" trzeba zastąpić "zrobię to z przyjemnością" dopiero wtedy będzie miło.
Pojedźcie i przekonajcie się sami jak to jest, czasem dobrze jest się oderwać od codzienności.
Hotel Bania jest wart zainteresowania jak ktoś lubi góralski klimacik poza tym jest to bardzo faje miejsce.
http://www.hotelbania.pl/
Kazimierz dolny też ma fajny klimacik a na rynku w knajpie najlepsze grzańce jaki piłem, ale to było dawno temu.
My święta najczęściej spędzamy w domu bo tak lubimy, lub u szwagra ale tam z przyjemnością pomagam przygotować niektóre specjały :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ile kosztuje budowa domu, remont domu”