ocieplenie dachu
Moderator: Redakcja e-dach.pl
ocieplenie dachu
ocieplamy dach poddasza urzytkowego(nowy dom), krokwie mają 20cm jakiej firmy mamy zastosowac wełnę i jakich grubościach . chcemy również wylac posadzki co możemy zastosowac lepszego
zamiast styropianu
zamiast styropianu
-
Picadoor
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

-
lukas m 15
- Początkujący

użyłam wełny Rockwool
użyłam między krokwiami Toprock 150mm i w celu eliminacji mostków termicznych Superrock 50mm. Wybrałam Rockwool bo mają dobre ceny i 100% naturalna wełna.
Grażyna
Grażyna
Welna idzie tylko na sciany ze stelazy i podlogi, nigdzie wiecej.
Welna to przezytek, jak zasosujesz na dach to bedzie wilgoc, syf i robactwo.
Poszukaj sobie czegos na temat firmy Kingspan To producent plyt ktore uzywa sie do ocieplania dachu jak i scian zw domu.
Wyglada to mniej wiecej tak
pethomes.me.uk/images/Kingspan%20insulation.JPG
Lub
Ostatnio kingspan zastepuje Tri Iso Super 10 Jak pokryjesz dach tym odrazu na poddaszu robi sie cieplej.
tri-isosuper10.co.uk/
Linki sa akurat do stron zagranicznych ale mozna sprowadzic lub znalesc cos podobnego w kraju.
Welna to przezytek, jak zasosujesz na dach to bedzie wilgoc, syf i robactwo.
Poszukaj sobie czegos na temat firmy Kingspan To producent plyt ktore uzywa sie do ocieplania dachu jak i scian zw domu.
Wyglada to mniej wiecej tak
pethomes.me.uk/images/Kingspan%20insulation.JPG
Lub
Ostatnio kingspan zastepuje Tri Iso Super 10 Jak pokryjesz dach tym odrazu na poddaszu robi sie cieplej.
tri-isosuper10.co.uk/
Linki sa akurat do stron zagranicznych ale mozna sprowadzic lub znalesc cos podobnego w kraju.
- Andrzej Wilhelmi
- Superużytkownik

- Kontakt:
Re: użyłam wełny Rockwool
To cheba owcza bo inne (szklane czy skalne) to podróby choć też stuprocentowe. Pozdrawiam.Grazyna_z pisze:"...100% naturalna wełna. "
Re: użyłam wełny Rockwool
.. uzyskana ze stopu skał mineralnych (bazalt, gabro)Andrzej Wilhelmi pisze:To cheba owcza bo inne (szklane czy skalne) to podróby choć też stuprocentowe.Grazyna_z pisze:"...100% naturalna wełna. "
ja polecam wszystkim