Czym pokryć dach ?
Moderator: Redakcja e-dach.pl
-
mirekzwirek
- Zainteresowany

Re: Czym pokryć dach ?
poszukaj w internecie, na pewno znajdziesz wiele ciekawych artykułów
również na oficjalnej stronie firmy Creaton możesz znaleźć wszystko co Cię interesuje w tej sprawie, pozdrawiam.
koło tej w gminie Kościan niedawno przejeżdżałem przy okazji delegacji - na prawdę olbrzmi zakład produkcyjny. uzbroili w etat pewnie sporą okolicę
a zrobiles jakies zdjecia? ;p bo chcialbym to zobaczyc 
-
mirekzwirek
- Zainteresowany

może odwiedź w wolnej chwili fabrykę dachówek ceramicznych CREATON i zdaj relację 
-
marekzzabek
- Zaawansowany

relację z zakładu pracy? może być raczej koledze cieżko, ale o samej firmie z ciekawszych rzeczy czytałem (jako zagorzały ekolog), iż jako pierwssi wprlowadzili deklarację środowiskową EPD
http://www.ebmpolska.pl/firma/srodowisk ... a-epd.html
http://www.ebmpolska.pl/firma/srodowisk ... a-epd.html
-
AndrzejKarwowski123
- Aktywny

Ehh teraz prawie wszystkie firmy są dosyć ekologiczne i lepiej kupić Polskie, bo nie ma problemów z reklamacją.
Andrzej
ja myśląc podobnie zainwestowałem w Creatona i jestem z tego wyboru szalenie zadowolony, bo teraz mam pewność i spokoj na lata 
-
marekzzabek
- Zaawansowany

Polskie jak polskie - jak dla mnie wystarczy, żeby produkcja odbywała się w u nas i już jest okej. jakościowo można być pewnym produktu
jakby nie patrzec warto wspierac produkt krajowy
bo pieniadz zostaje w obiegu wewnetrznym
mam nadzieje, ze duzo naszej dachowki kupuje sie za granica 
-
Dekarz Majdach
- Początkujący

- Kontakt:
Dachówka ceramiczna.
Jak mi klient mówi że ma być dobrze i tanio to mu mówie ze połowa dachu dobrze ( ceramiczna) a druga połowa dachu tanio (słoma ) <joke>
----------
Dekarz Poznań - majdach.pl
Jak mi klient mówi że ma być dobrze i tanio to mu mówie ze połowa dachu dobrze ( ceramiczna) a druga połowa dachu tanio (słoma ) <joke>
----------
-
aliceinchains
- Zainteresowany

Co do polskich materiałów budowlanych to już chyba ciężko poznać co jest nasze, a co nie. Wienerberger ma swoje cegielnie w Polsce i od lat robi u nas m.in. dachówki (Kunice k/ Legnicy). Globalizacja jak się patrzy... 
A w ogóle co to za różnica z jakiego kraju pochodzi materiał? Ważne żeby cena i parametry się zgadzały...
A w ogóle co to za różnica z jakiego kraju pochodzi materiał? Ważne żeby cena i parametry się zgadzały...
joke ja joke, ale samą prawdę ująłeśDekarz Majdach pisze:Dachówka ceramiczna.
----------
myśle ze nikt nie jest na tyle glupi ze potrafi sam wygooglowac sobie informacje ktorych potrzebuje...
myśle ze nikt nie jest na tyle glupi ze potrafi sam wygooglowac sobie informacje ktorych potrzebuje...
Lucynka82 pisze:myśle ze nikt nie jest na tyle glupi ze potrafi sam wygooglowac sobie informacje ktorych potrzebuje...
Ale co tutaj googlować?
Z punktu widzenia klienta najważniejsze jest jakość robionego materiału a nie w jakim kraju i jaki kapitał się wspiera. Owszem fajnie jest jak polski produkt, polskiego producenta jest na tyle dobry jakościowo że warto go zastosować.
Jeśli wydajesz kilkanaście tysięcy na pokrycie dachowe, to pierwszym kryterium wyboru jest to by za parę lat nie robić tego samego, a nie to z jakiego kraju produkt - ważne by był dobry.