kable pod glosniki
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
kable pod glosniki
witam.
chcialbym w scianach polozyc kable pod glosniki bo zabudowuje wlasnie poddasze...
moje pytanie jest nastepujace:
czy moge polozyc dobrej jakosci kable 2x2,5mm i uzywac je chwilowo do zestawu 5.1 samsunga (takiego do 700zl) a poznej jak bede zmienial sprzeta na cos konkretnego uzywac ich z dobrej jakosci sprzetem (harman fordon, denon, itp.) ? czy kabel 2,5 na kino domowe nie sa za grube? nie bedzie problemu? czy kable 2,5 nie sa za cienkie na konkretny sprzet ?
pozrawiam...
chcialbym w scianach polozyc kable pod glosniki bo zabudowuje wlasnie poddasze...
moje pytanie jest nastepujace:
czy moge polozyc dobrej jakosci kable 2x2,5mm i uzywac je chwilowo do zestawu 5.1 samsunga (takiego do 700zl) a poznej jak bede zmienial sprzeta na cos konkretnego uzywac ich z dobrej jakosci sprzetem (harman fordon, denon, itp.) ? czy kabel 2,5 na kino domowe nie sa za grube? nie bedzie problemu? czy kable 2,5 nie sa za cienkie na konkretny sprzet ?
pozrawiam...
-
Przemysław Kalicki
- Zaawansowany

Re: kable pod glosniki
kable 2,5 to wlasciwy przewód
dziekuje za pomoc... !
Kable 2.5 mm są wystarczające do podłączenie większości sprzętu. W domu mam zarówno podłączone kolumny głośnikowe 80 W na 6 Ohm jak i zestaw z wzmacniacza na 750 W 2 kolumny 300 W każda kable o większej średnicy to albo do potężnych kolumn (estradowe) lub na bardzo odległy dystans.
Do zdecydowanej większości rozwiązań, ale nie podejrzewam, żeby ktokolwiek próbował w domku jednorodzinnym bawić się w kolumny estradowe i jeszcze próbować wykorzystać ich potencjałPrzemysław Kalicki pisze:kable 2,5 to wlasciwy przewód
Robi się takie instalację
Ważniejsza niż przekrój jest żyła, czy jest z miedzi? Czu chińska miedziowana. Dobry kabel 2,5 wystarczy, ale musi być dobry.
no ja kiedyś zakupiłem chiniole i szybko wymieniałem 
Polecam sklep internetowy http://www.poweraudio.pl/kable-przewody-c-33.html. W ofercie mają różne kable, przewody, przełączniki, wtyki itp.