Zalety styropianu
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
-
Administrator
- forumbudowlane.pl
- Kontakt:
Zalety styropianu
Styropian dzięki bardzo dobrym właściwościom fizyko-technicznym, jest niezastąpiony w budownictwie. Przeczytaj temat >>
Pozdrawiam,
Admin
Admin
Zalety styropianu
Całkiem dobry tekst, rzeczywiście styropian to bardzo dobry materiał, ale niestety duża cześć producentów oszukuje klientów sprzedając wybrakowane buble- styropiany o innych niż deklarowanych parametrach. Dużo nt temat pisały ostatnio media, problemem jest wychwycić bubla na skłądzie budowlanym bo na oko się nie uda. Podobno Główny Urząd Nadzoru Budowlanego ma zająć się kontrolą tej branzy. Może jak wlepią kilka surowych kar sytuacja się odmieni , a teraz radzę kupować tylko markowe płyty których producenci mają certyfikaty znannych ośrodków naukowych lub instytutów budowlanych
Re: Zalety styropianu
No to bardzo ciekawe spostrzeżenie. Już po 3 latach zostały zauważone oszczędności, ale w stosunku do czego?
Styropian z nanosrebrem - jeszcze lepszy! Kupowałem z Arsanit http://arsanit.pl/aktualnosci/ i moe szczerze polecić. Świetne ocieplenie domu, i czuć to finansowo jak i na termometrze 
-
bobudowniczy
- Początkujący

Ja właśnie przymierzam się do ocieplenia domu. I zdecydowanie postawiłem na styropian Swisspor. Czytałem wiele w internecie. Ekspertem nie jestem ale mają bardzo dobre opinie. Podobno teraz wypuścili jakiś nowy produkt na rynek lambda white fasada. Ktoś coś słyszał?
Tak, ja trafiłem na stronę www.lambda.swisspor.pl i tam poczytałem o tym styropianie. Wiem tylko tyle że ma bardzo dobre parametry i podobno łączy zalety szarego i białego styropianu.
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Jestem ciekawy jak Pan to zamierza zrobić.bobudowniczy pisze:Ja właśnie przymierzam się do ocieplenia domu. I zdecydowanie postawiłem na styropian Swisspor. Czytałem wiele w internecie. Ekspertem nie jestem ale mają bardzo dobre opinie. Podobno teraz wypuścili jakiś nowy produkt na rynek lambda white fasada. Ktoś coś słyszał?
Dom ma największe straty do gruntu, dalej jest wentylacja, potem dach i okna. Można wiedzieć do czego się Panu przyda styropian i jak chce Pan go użyć?