Pomijam cały spam o meblach
Kominek w salonie
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Kominek w salonie
W sumie, to po co mi PW do okazjonalnego grzania?
Ja mam kominek w salonie ale jego zadanie to tylko ozdoba i komfort psychicznego odpoczynku w mroźne wieczory
Nie służy on do ogrzewania domu. Masz rację że chcesz się wszystkiego dowiedzieć odnośnie tego jak go zrobić bo z fachowcami różnie bywa, sam niestety się o tym przekonałem.
Dokładnie, nie chcąc zdawać się na fachowca trzeba samemu się douczyć.
Przy wyborze kominka warto wybierać te sprawdzonych firm, z tradycjami. Moim zdaniem jednymi z lepszych , z odpowiednia mocą grzewczą są te http://jotul.com/pl/produkty/kominki - skandynawska technologia powinna Was w tym utwierdzić. Kominek to inwestycja na lata, nawet jeśli ogrzewamy nim pomieszczenie okazjonalnie należy dbać o bezpieczeństwo i jakość wkładu, design.
Fajne są atrapy kominków z animowanym płomieniem, ten szpan;p
Wybieram dobre, bo polskie.
Spraw sobie taki żeby ogrzewał przy okazji dom. Kiedyś miałem zwykły otwarty i był super klimat, ale nic pozatym nie dawał. Teraz mam taki zamknięty który ogrzewa mi dom i jest i klimat i ciepło:)
Lajf is brutal and full of zasadzkas
-
KamilaMeble
- Zaawansowany

- Kontakt:
Jeżeli używasz go do okazjonalnego grzania to wystarczy Ci biokominek który będzie ciekawą ozdobą. W wielu przypadkach jednak kominek z PW jest głównym źródłem grzewczym,dlatego też uważam ze warto na niego postawić i zawsze mieć taką alternatywę do palenia.
Kominki teraz się instaluje raczej jako efekt wizualny. 
|Zdecydowanie popieram pomysł kominka z płaszczem wodnym.
Widziałem piękny taki kominek, dwustronny. Ładuje się od strony przedpokoju, od strony salonu tylko ogląda. Miał być pomocniczym źródłem ciepła a jest podstawowym. Kocioł gazowy jest na wszelki wypadek i do CWU.
Widziałem piękny taki kominek, dwustronny. Ładuje się od strony przedpokoju, od strony salonu tylko ogląda. Miał być pomocniczym źródłem ciepła a jest podstawowym. Kocioł gazowy jest na wszelki wypadek i do CWU.
Bardzo ciekawy pomysł!
-
VitcasPolska
- Początkujący

Kominek na parterze czy na piętrze - oczywiście, może ogrzać dom. Na to wpływają materiały, jakie zostają do niego wybrane.
Natomiast wybranie określonego projektu kominka powinno zależeć nie tylko od gustu domowników, lecz również od warunków pomieszczenia.
Natomiast wybranie określonego projektu kominka powinno zależeć nie tylko od gustu domowników, lecz również od warunków pomieszczenia.
U moich znajomych kominek zupełnie się nie sprawdził. W niektórych pokojach i tak było zimno.
Jeżeli mamy dodatkowo ogrzewanie podłogowe,to taki kominek jako funkcja dekoracyjna i jednocześnie dogrzewania mieszkania na pewno się sprawdzi,może być zarówno z płaszczem wodnym jak i wkładem powietrza.
DeDekor- dodatki i ozdoby do domu.
Zapewne będzie to ZUZIA z PW. Chyba najrozsądniejszy wybór.