hmmmm to dziwne, że takie problemy robią. Myśmy na szczęście nie mieli takiego problemu bo głównym elementem z założenia była podłoga, a w sumie reszta dodatków nam dobrze się skomponowała:)Kaśka_L pisze:Czasy mamy takie, że wybór produktów w każdej dziedzinie jest olbrzymi i profesjonalizm w prezentacji produktu jest konieczny. Faktycznie nie ma czego się doczepić jednak jak wspomniałam w innym poście nie można wypożyczyć desek to domu. Tu jest rzecz niefajna.Katia pisze:Na jaką firmę byście się nie zdecydowali, to wizyta w salonie jest obowiązkowa. Niekompetencji sprzedawców się nie obawiaj, baltic ma bardzo dobry marketing. Nas przekonali wprawdzie nie w Katowicach, ale podejrzewam, że w każdym salonie jest podobnie.
Jaka podloga!
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Jaka podloga!
Wykończenia wnętrz to nie tylko pasja, ale też zawód... 
Tak masz rację jednak jak czasem wyobrażnia nie działa tak perfekcyjnie to cięzko zdecydować się na dany kolor.decoroom pisze:To jest baza, podstawa, bez tego materiału dobrze dobranego nie funkcjonuje dobrze żadne pomieszczenie, to tak jak ładny samochód z kiepskim silnikiem.
www.decoroom.eu
baltic ma tak szeroką gamę kolorystyczną na pewno coś wybierzecie z czego będziecie zadowoleni. Daj znać na co się zdecydowaliście.
Wykończenia wnętrz to nie tylko pasja, ale też zawód... 
Jedną z lepszych firm z panelami z którymi się spotkałem jest Panelex. Mają szeroki asortyment oraz wysoką jakość produktu. A tutaj kupon rabatowy na ich materiały.
Może jednak nowoczesne posadzki bez łączeń, klejów, cyklinowania? zarembaposadzki.pl ma taka ofertę dla nie przemysłowych inwestorów.
Mogę się pochwalić, że podpisałem umowę wstępną na zakup mieszkania tutaj: http://apartamenty-solna.pl . Odbiorę je jednak puste. W euforii skanuje internet i wybieram wyposażenie. Bardzo mi się podobają podłogi bambusowe. Np. taka http://ifloor.net.pl/product/drewniane- ... y-miodowy/ Widziałem, że podłoga bambusowa jest nierówna - tzn. ma taką strukturę z masą zagłębień. Zastanawiam się czy to nie będzie przypadkiem problemem z utrzymaniem czystości. Ma ktoś może jakieś (złe lub dobre) doświadczenia?
albo na tiptop albo wcale!
-
Galeria Parkietu Mława
- Superużytkownik

- Kontakt:
Opanuj się - apartamenty i bambus - zjeżdża mezaliansem.
Jesli chodzi Ci o posadzki żywiczne to ja podziękuję. One tylko ładnie na folderach wyglądają. Znajomi zafundowali sobie to cudo i koszmar! przyciąga kurz, a jedna ze znajomych nie chciała ściągnąć butów na obcasie podczas parapetówki i porobiła dziury! Tak więc lepiej zostać przy drewnie na podłodze w moim przypadku j.w. wspominałam deski podłogowe baltic wood.Big09 pisze:Może jednak nowoczesne posadzki bez łączeń, klejów, cyklinowania? zarembaposadzki.pl ma taka ofertę dla nie przemysłowych inwestorów.
Nie, no jak apartament, to raczej coś eleganckiego i solidnego, wyszłabym od dębu w kilku odsłonach
Jak nie podpasuje, to może solidne egzotyki. Bambus widziałam na żywo w http://www.parkietstudio.pl/ i jakoś mnie nie powalił. Jego uroda skojarzyła mi się z deską do krojenia warzyw z Biedronki...
Ale porządne deski dębowe, to jest MAGIA drewna!
Nie wiem jaka, ale sam chętnie się dowiem, gdzie za dobrą podłogą i dobrymi wykonawcami się rozejrzeć, bo sami jesteśmy raczej zieloni w temacie. Nie ma mowy o kładzeniu "własnoręcznym".
To jeszcze zależy od lokalizacji. My braliśmy w Parkiet Studio w wawie, włacznie z montażem i ich na pewno mogłabym polecić, bo są solidni.
Moim zdaniem klasycznie i elegancko wygląda podłoga drewniana. Zawsze modny dąb, wybór jest naprawdę duży. My mamy podłogę baltic wood.
Nawet zwykłe, sosnowe podłogi wyglądają dużo lepiej, niż panele, zawsze można je wycyklinować, jak się zniszczą, a panele będą do wymiany.
-
matylda1980
- Początkujący

drewno do tanich materiałów nigdy nie należało ale trzeba brać pod uwagę fakt, że podłogę zakłada się na wiele lat ścianę można przemalować, meble wymienić a podłoga zostaje warto nieco więcej wydać by nie żałować jak tak zrobiłam kupiłam podłogi w baltic wood do tanich nie należały ale są to podłogi z wyższej półki klasyczne eleganckie trwałe i po prostu cieszą oko .
Ja zdecydowałem się u siebie na podloge betonowa. Wykorzystalem materialy z http://cemix.com.pl/, sa naprawde wysokiej jakości wiec mam pewność ze podloga będzie mi służyć przez lata