Nie zapominajmy o takich pomieszczeniach jak garaż, suszarnia, spiżarka. Jak wykorzystać przestrzeń w naszych domach na takie miejsca, czy są one potrzebne? Dowiedz się, co inni sądzą na ten temat.
Witam,
moj garaz notorycznie jest zawilgocony, bez wzgledu na to co i jak robie, mam tam, oprocz auta oczywiscie , rozne rzeczy przechowywane, tez ksiazki, papiery. Czy mozna to wysuszyc, albo co zamontowac zeby jakos pilnowalo wilgotnosci powietrza?
Można posiłkować się osuszaczem powietrza. Wprawdzie ja w garażu nie stosowałam tylko u rodziców ale to nie ma znaczenia co to za pomieszczenie. Bardzo szybko usunęło wilgoć.
Ostatnio zmieniony 16 paź 2020, 14:52 przez Agata Dębińska, łącznie zmieniany 2 razy.
Najważniejsze jest dobre wietrzenie garażu by wysuszyć. Najgorszy okres to jesień i zima, gdzie dużo wilgoci wraz z samochodem dostarczamy do garażu. Ostatnio widziałem rozwiązanie Hormanna gdzie górny segment bramy segmentowej miał chyba dodatkowe prowadnice, które pozwalały na jego uchylenie. System miał czujnik wilgotności, który sterował tym segmentem i wietrzył garaż w momencie gdy była za wysoka wilgotność wewnatrz. Na YT też był film pokazujacy jak to działa.