Domek z drewna - Zrób To Sam!
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Domek z drewna - Zrób To Sam!
Zastanawiam się ,jakbym chciał ułożyć 20 cm ocieplenia wełną to lepiej kupić od razu taką o grubości 20 cm czy można 2x10 cm??
A gdzie chce Pan tą wełnę ułożyć tzn. w jakiej przegrodzie??
Wolałbym to ułożyć na ścianie frontowej budynku.
Myślę, że wygodniejsze będzie ułożenie jednej warstwy 20 cm, niż dwóch po 10 cm. Efekt termoizolacyjny będzie taki sam.
Jeszcze jedno pytanie, Czy na wełnę powinno się położyć jakąś siatkę pod tynk elewacyjny.
Ciekawe rozwiązanie taki domek z drewna, ale według mnie dużo lepszą opcją jest inwestycja mieszkaniowa. Sami poczytajcie o wielu ciekawych możliwościach kupna mieszkania, można uzyskać świetne wskazówki w tym zakresie !
Im grubsza izolacja tym lepiej jest zabezpieczona nieruchomość przed utratą ciepła.
-
1001narzedzi
- Zaawansowany

Budowa takiego domku zapewne pochłania spore ilości czasu oraz potrzeba do jej przeprowadzenia sporej ilości narzędzi. Zaglądaliście już do nas w tym celu? Mamy narzędzia odpowiednie własnie dla takich operacji 
Również sam stawiałem domek z drewna na narzędzia i wiem, że przydatne do jego budowy są kątowniki stolarskie. Co do ocieplenia to ja zastosowałem wełnę mineralna od środka aby nie zakrywać drewna od zewnątrz.
Domek z drewna jak najbardziej i rzecz jasna można og postawić samemu, tylko trzeba wiedzieć jak.
Hej wszystkim. Znacie może tą firmę: m-garden. Jestem zainteresowana zakupem domku ogrodowego, ale nie wiem na jaki się zdecydować.
wk9101
Do własnoręcznej budowy domku z drewna potrzebne są odpowiednie narzędzia do obróbki drewna. Polecam wam firmę ASPI, która zajmuje się produkcją i sprzedażą narzędzi do obróbki drewna. Mają bardzo dobry sprzęt w swojej ofercie.
Dzieki za pomoc
Myślę, że przygotowanie do budowy takiego domku, tj. zakup narzędzi, dokształcanie się itp. jest też kosztowne i czasochłonne. Chyba, że dla własnej satysfakcji. Ja wolałabym by domek letniskowy zbudowali mi specjaliści.
-
nieZadlużony
- Aktywny

Ja nigdy nie posiadałem umiejętności manualnych, ale również od kiedy pamiętam to marzył mi się domek ogrodowy, w którym będę mógł miło spędzić czas. Na samym początku poszukałem informacji w sieci. Sprawdziłem kilka ofert firm, które zajmują się sprzedażą takich produktów oraz poczytałem opinie na ich temat. W rezultacie natrafiłem na stronę: domki-sodas.pl to firma Sadas, która specjalizuje się właśnie w tworzeniu drewnianych domków. Opinie na temat ich działalności były bardzo pozytywne, więc zdecydowałem, że to u nich kupię domek. Produkt miał służyć jako miejsce zabaw dla moich dzieci oraz miejsce rodzinnych spotkań np. podczas grillowania czy rozpalenia ogniska - w końcu kto tego nie lubi?!
Dzięki drewnianemu domkowi nie jest nam straszna pogoda. Nawet gdy pada deszcz my możemy śmiało spędzać czas na świeżym powietrzu. Uważam, że to rewelacyjne rozwiązanie i naprawdę warto w nie zainwestować. Także jeśli nadal się zastanawiacie to ja szczerze polecam! Na pewno nie będziecie zawiedzeni.