brązowy kolor ścian?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: brązowy kolor ścian?
A miętowy?
Połączenie beżu z brązem to super pomysł. Ładny odcien brązu będzie fajnym przełamaniem i uzupełnieniem dla beżu. I jednocześnie przy takim doborze koloru ścian zostaje spory zakres możliwości przy dalszym wyposażaniu wnętrza.Można sobie pozwolić na różne wariacje. Np. jakiś super dywan.
a może fototapeta? Fajnie wygląda na ścianie:) o wiele lepiej niż zwykła tapeta, a jest jednak tańsza od gładzi jak masz brzydkie ściany
Ale wszystkich? Zdecydowanie odradzam. Jeśli już to jedna na brązowo, a pozostałe na beżowo.
-
belfast_trespas
- Początkujący

brązowy pięknie się prezentuje na ścianie. pokój ma wtedy klasę i sznyt! tylko szczerze mówiąc nie jestem pewien czy to się nadaje do pokoju dziecięcego...
Jasny brąz ok ale musisz dobrac meble tak by byl pewien kontrast
osobiscie nie widzialem jeszcze brazowej kuchni ale moze wygladac calkiem sympatycznie, cieply braz podoba mi sie
Jeśli tylko nie będzie za ciemno, to czemu nie? Można też wymyślić jakieś niebanalne połączenie kolorów i tak dekorować, teraz modny jest różowy z brązem dla dziewczynek, fajnie też wygląda z niebieskim. Ja w poszukiwaniu inspiracji zaglądam czasem na tego fanpage'a https://www.facebook.com/papillonshop, jest tam dużo zdjęć aranżacji pokoju dla dzieci.
Zarówno szarość jak i brąz mogą być bardzo monotonne i przytłaczające jeżeli nie damy kontrastowej podłogi czy kilku innych dodatków do swojej kuchni. Miejmy to na uwadze podczas planowania kolorów.
meble online.
Szarość daje bardzo ciekawy efekt w zestawieniu z innym kolorem. Natomiast brąz jest przytłaczający i raczej rzadko pokoju bym nie pomalowała na ten kolor.
-
Farby Kabe
- Zaawansowany

- Kontakt:
Brąz jest dość odważnym kolorem do kuchni, gdyż tutaj stawiamy zwykle na jasne żółcie lub biel! Nie jest jednak powiedziane, że jest to zły pomysł, zwłaszcza jeśli mamy wizję na ogół aranżacji i ciekawe dodatki. W dodatku atutem brązu jest fakt, że nie widać na nim ewentualnych drobnych zabrudzeń - chociaż mimo wszystko rekomendujemy farby, które można czyścić wodą z użyciem środków myjących, np. Prolatex 
Może nawet być brązowy na ścianie, ale tylko na jednej! Jak będzie na dwóch to się zrobi za ciemno. Wiem co mówię, bo chciałem 10 m pokój pomalować w całości aksamitną czekoladą od śnieżki i wyszła ponura cela więzienna. Przerabiałem ponownie, w końcu ten kolor został tylko na ścianie naprzeciw okna.
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Dosyć ciemno i smutno będzie w takim pokoju nawet w piękny jasny dzień.
Jeśli się to dobrze przełamie innymi kolorami to pokój nie powinien być ponury.MichalBudowniczy pisze:Dosyć ciemno i smutno będzie w takim pokoju nawet w piękny jasny dzień.