Jestem na etapie stanu surowego, niebawem krycie dachu. Zaprojektowany miałem systemowy komin na ekogroszek, jako, że nie było innej opcji na mojej działce. Taki też komin zastosowałem - fi 200. Jednak kilka dni temu pojawiła się informacja, że działki będą uzbrajane w gaz
Zamiana komina systemowego na ekogroszek na gazowy
Moderator: Redakcja e-dach.pl
Zamiana komina systemowego na ekogroszek na gazowy
Witam,
Jestem na etapie stanu surowego, niebawem krycie dachu. Zaprojektowany miałem systemowy komin na ekogroszek, jako, że nie było innej opcji na mojej działce. Taki też komin zastosowałem - fi 200. Jednak kilka dni temu pojawiła się informacja, że działki będą uzbrajane w gaz
. I dobrze i źle. Nie ukrywam, że ogrzewanie gazem byłoby dla mnie najkorzystniejsze. Pytanie brzmi, czy taki komin systemowy (zapel eco s - typowy pod paliwa stałe) da się jw jakiś sposób przystosować do gazu, czy już raczej pozostanę z ekogroszkiem? Nie biorę pod uwagę zakupu kolejnego systemu.
Re: Zamiana komina systemowego na ekogroszek na gazowy
Czy pytanie jeszcze aktualne 
nie po to człowiek żyje żeby pracować, lecz po to pracuje żeby żyć