Jakie ogrodzenie ?
Re: jakie ogrodzenie ?
Ja mam ogrodzenie z siatki http://www.siatkomet.pl/ Bo zależało mi na jak najniższej ceni i faktycznie kosztowało niewiele, wygląda tez nie najgorzej.
A ja chciałam zapytać, czy ogrodzenia z paneli drewnianych są trwałe i jak trwałe? Jak długo postoją, zakładając właściwą ich konserwację i impregnację? Chciałabym odgrodzić się nieco od wścibskich sąsiadów i sądzę, że dopóki nie urośnie zieleń, to dobry sposób, czyli potrzebuję ich przez jakieś pięć lat, potem zarośla zrobią swoje 
-
kamienie_wroclaw
- Początkujący

- Kontakt:
Polecamy ogrodzenie kute z kamiennymi słupkami. Efektowne i trwałe.
-
kamienie_wroclaw
- Początkujący

- Kontakt:
Polecamy ogrodzenie kute z kamiennymi słupkami. Efektowne i trwałe.
-
Krzysztof Krysiński
- Aktywny

- Kontakt:
Witam,TuchMary pisze:A ja chciałam zapytać, czy ogrodzenia z paneli drewnianych są trwałe i jak trwałe? Jak długo postoją, zakładając właściwą ich konserwację i impregnację? Chciałabym odgrodzić się nieco od wścibskich sąsiadów i sądzę, że dopóki nie urośnie zieleń, to dobry sposób, czyli potrzebuję ich przez jakieś pięć lat, potem zarośla zrobią swoje
aby odgrodzić się od sąsiadów i mieć jednocześnie ładne ogrodzenie polecam 2 rozwiązania z paneli ogrodzeniowych: Zenturo lub Bekafor Classic z oferty Betafence.
Przęsła Zenturo możesz wypełnić taśmami z tworzywa sztucznego lub taśmy perforowanej ze stali nierdzewnej i uzupełnić pikselami (prostokątami i kwadratami z PVC). W ten sposób stworzysz ogrodzenie nieprzezierne. Z Zenturo można wykonać też murki gabionowe, ale to inna historia...
Natomiast Bekafor Classic uzupełnisz dedykowanymi przesłonami, czyli listwami z drewna sosny nordyckiej lub tworzywa sztucznego. Uzyskasz w ten sposób ogrodzenie bardzo klasyczne lub nowoczesne, bo listwy mogą mieć np. kolor antracytu.

Polecam je szczerze, bo produkty są wykonane z najwyższą starannością. Są cynkowane i pokryte syntetyczną powłoką antykorozyjną, dzięki czemu będą się pięknie prezentować przez długie lata, a Ty zamiast co roku je malować będziesz w ogródku odpoczywać
Krzysztof Krysiński
ogrodzenia kute to super sprawa. Mojej żonie zawsze się takie podobały i w końcu mnie na takie namówiła. Zamówiliśmy własnie u http://ogrodzenia-db.pl/ogrodzenia/ i czekam na montaż 
My mamy stalowe z kamiennymi fundamentami coś takiego http://www.szyma-metalex.pl/ogrodzenia-33-26 i są zarówno ładne jak i solidne i funkcjonalne.
Robiłem w te wakacje nowe ogrodzenie i doszedłem do wniosku, że zrobię jednak plastikowe. Zmusiła mnie sytuacja finansowa, lecz jestem zadowolony.
. Ogradzałem od strony ogrodu, więc nie brało to większej roli. Zakupu dokonałem ze stronki www.ogrodzeniaplastikowe.pl

- matalplanet
- Początkujący

- Kontakt:
Proponuję do tego ogrodzenia zrobić samemu jeszcze bramę przesuwną. Tutaj w sklepie są elementy do bramy oraz gotowe bramy przesuwne lub dwuskrzydłowe
http://www.metalplanet.pl/pl/30-akcesoria-do-bram[/url]
Mój faworyt jeżeli chodzi ogrodzenia to te wykonane z elementów kutych. Rewelacyjnie wyglądają i cieszą oko.
Zgodze się z przedmówcą ogrodzenie z elementów kutych wygląda najlepiej ale zarówno jest najdroższe i nie wszystkich na nie stać. Z tańszych rozwiązań jeśli ma się duży teren do ogrodzenia można skorzystać z oferty płotbudu. Są tani a zarazem solidni.
Proponuję na front ogrodzenie łupane - w tamtym roku robiliśmy i wygląda bardzo fajnie. Resztę działki grodziliśmy panelem - który również mogę z czystym sumieniem polecić. Wszystko mamy w kolorze grafitowym więc bardzo ładnie to razem współgra. Jeśli ktoś chce tańszą wersję to oczywiście może to być siatka natomiast na froncie nie ma sensu oszczędzać. Kupując ogrodzenie w Betto w Łodzi widziałem też ogrodzenie modułowe w szarym kolorze które można pomalować więc jest to też jakieś rozwiązanie.
-
overlord33
- Początkujący

A czy ktoś z Was słyszał o ogrodzeniach plastikowych - www.ogrodzeniaplastikowe.pl ? Podobają mi się i zastanawiam się jaki to koszt i czy opłacalne
-
zak_stefan
- Początkujący

Ja zamawiałem stal w http://www.primostal.pl/ do ogrodzenia. Zdecydowałem się na ciemny klinkier, słupki plus podstawa i przęsła metalowe. W sumie elegancko to wygląda, bo klinkier jest ciemny, a stal pomalowana na czarno. Takie ogrodzenie fajnie się komponuje kolorystycznie z resztą domu i ogrodem.
teraz są bardzo ciekawe panele ogrodzeniowe Sulejówek w sprzedaży, moim zdaniem wyglądają bardzo efektownie