Podwieszony sufit GK na starym słomiano-gipsowym.Sposob mont
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
-
lukaskrawi
- Początkujący

Podwieszony sufit GK na starym słomiano-gipsowym.Sposob mont
Witam
Moj pierwszy temat wiec prosze o wyrozumiałość.
Pytan mam kilka. Dostałem mieszkanie do kapitalki... Sufit jak morze do tego słomiany.. Zamierzam powiesić GK na stelarzu tylko taki problem.. Pokoj ma wymiar 5,80x5,15 jak to ogarnąć jesli okaże sie ze nie da sie przywrócić nic do siana... Na samych bocznych sie da jakos przy takich wymiarach?
Pytanie numer dwa.. Alternatywą jest sufit napinany..tylko ze za drogi z ekipą.. Czy da sie samemu? Gdzie kupić komponenty i czy polecacie?
Z góry dziekuje za każdą podpowiedzi.
Czekam
Moj pierwszy temat wiec prosze o wyrozumiałość.
Pytan mam kilka. Dostałem mieszkanie do kapitalki... Sufit jak morze do tego słomiany.. Zamierzam powiesić GK na stelarzu tylko taki problem.. Pokoj ma wymiar 5,80x5,15 jak to ogarnąć jesli okaże sie ze nie da sie przywrócić nic do siana... Na samych bocznych sie da jakos przy takich wymiarach?
Pytanie numer dwa.. Alternatywą jest sufit napinany..tylko ze za drogi z ekipą.. Czy da sie samemu? Gdzie kupić komponenty i czy polecacie?
Z góry dziekuje za każdą podpowiedzi.
Czekam
-
KTH
Re: Podwieszony sufit GK na starym słomiano-gipsowym.Sposob
polecę Ci kolego ekipę od takich sufitów którą sam sobie w internecie odnajdziesz bez trudu podając słowo kluczowe i miasto gdzie to ów sufit istnieje
sam raczej za słomę się nie bierz chyba że z butów Ci wystaje i nie jest Ci obca ( taka sugestio agresja do "ja siam i bohaterem zostanę dopóty dopóki mi sufit na łeb nie spadnie")
tu od sufitów raczej nikogo nie ma, większość to szukający zleceń amatorzy
sam raczej za słomę się nie bierz chyba że z butów Ci wystaje i nie jest Ci obca ( taka sugestio agresja do "ja siam i bohaterem zostanę dopóty dopóki mi sufit na łeb nie spadnie")
tu od sufitów raczej nikogo nie ma, większość to szukający zleceń amatorzy
-
lukaskrawi
- Początkujący

Szukałem porady a dostałem przestrogę.Twoja odpowiedz nic nie wnosi.
-
KTH
z odpowiedzi można wnioskować iż sam chcesz się tego podjąć .... zabronić nie mogę jak wiesz
więc chyba najlepiej użyć youtobe i poszukać odpowiedzi na zadane pytanie a tam dowiesz się jak i czym (poglądowo to wykonać) bez wdawania się w szczegóły i detale
nóż więcej chcieć, po prostu działać
więc chyba najlepiej użyć youtobe i poszukać odpowiedzi na zadane pytanie a tam dowiesz się jak i czym (poglądowo to wykonać) bez wdawania się w szczegóły i detale
nóż więcej chcieć, po prostu działać
-
lukaskrawi
- Początkujący

Nie pytałem o bhp w pracy. Doświadczenie i wiedze mam chodziło tylko o wskazówki jak montować do starego podłoża. Jak bede chciał wejsc na yt to sobie wejdę i nie potrzebuje do tego pozwolenia.
-
KTH
prawdziwy fachura widać jesteś skoro pytasz jak zamocować sufit napinany na suficie gdzie tynk leży na słomie a nie na trzcinielukaskrawi pisze:Doświadczenie i wiedze mam chodziło tylko o wskazówki jak montować do starego podłoża
zacznij od przestudiowania budowy takiego stropu ... nauka przecież nic nie kosztuje

-
lukaskrawi
- Początkujący

Nie jestem fachurą. Napinany traktuje jako alternatywę (montowany na ścianach) a poza tym dalsza dyskusja jest bezcelowa.Nic spadam