Jak zaizolować teściową?

Hałas w mieszkaniu czy domu może znacząco obniżyć komfort mieszkania. Straty ciepła przekładają się na rachunki za ogrzewanie. Co zrobić, żeby dom był cichy i ciepły? Jak odciąć się od hałasu i płacić mniej za ogrzewanie? Porady znajdziesz tutaj.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

Zięć

Jak zaizolować teściową?

Post autor: Zięć »

Błagam o pomoc. Żona sprowadza mi do domu swoją mamę (czyt. teściowa) podobno ma z nami zamieszkać na stałe. Bidulka męza (czyt. teścia) wykończyła i teraz na mnie poluje!
Owszem dom mam duży i pomieścimy się z tą zmiją razem, jednak pokój który zajmie ma być za ścianą naszej sypialni. I to nie chodzi o to że ja to głośno robię i nie chcę żeby mama (czyt. teściowa nie słyszała) ale ta stara cholera tak głosno chrapie, że ja spać nie mogę, za to ona ma parę i może spać non stop. Może jakaś dodatkowa izolacja na sciany??? Jest jakieś wyjście, nie biorąc pod uwagę oczywiście wykończenia teściowej... Zrozpaczony zięć!!!

Slayer

Post autor: Slayer »

Człowiek w potrzebie to trzeba pomóc - tak sobie pomyślałem po przeczytaniu twojego postu. Nie jestem w stanie po prostu przejść obok cierpiącego człowieka i nie wyciągnąć do niego ręki.
Najlepiej byłoby wyeliminować źródło hałasu, czyli teściową, ale skoro to nie wchodzi w grę, trzeba zdecydować się na któryś ze srodków alternatywnych. Jeśli sytuacja jest ekstremalna to możesz ją zameldować w pomieszczeniu, które zadoptujesz do warunków panujących w studio nagrań. Jak teściowa będzie wychodziła na ploty opowiadać koleżankom jakiego ma wrednego zięcia, będziesz móg to pomieszczenie podejmować na próby kapelom death metalowym i jeszcze sobie na tym zarobisz. A jeśli teściowa nie chrapie jak startujący B-52 to wystarczy jak dasz wełnę mineralną na ścianie przy której ona śpi, wykończysz to płytami g-k i szczelne drzwi bez szyby zamontujesz. Jak do tego masz podłogę pływającą, to daj jeszcze na nią wykładzinę - powinno wystarczyć.
Trzymaj się.

Gość

Post autor: Gość »

Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź. Jestem ciekawy jakie to będą koszty? bo jak wysokie to wolę ją chyba wykończyć :) żart oczywiście

Gość

Sytuacja jest kryzysowa więc myślę, że cena nie powinna dla ciebie grać żadnej roli. Jak zrobisz to sam to będzie bardzo tanio. Płyta jakieś 25 zł za sztukę, wełna od jakichś kilkunastu złotych za m2, może taniej. Krawędziaki drewniane lub profile to już grosze

Zięc

Post autor: Zięc »

SŁUCHAJCIE KOCHANI!!!! Teściowa wczoraj zadzwoniła i powiedziała mi że woli dom spokojnie starości niż mieszkanie ze mną!!!! Alleluja!!!! problem z głowy
Nie wiem wprawdzie czym tą 100kg kruszynkę tak zdenerwowałem, ale to nie ma naprawdę znczenia. Mam tylko nadzieję, że moja kobita się z biegiem lat w takiego sama potwora nie zamieni ;)

Gość

No nie byłbym takim optymistą w tej ostatniej kwestii. To matka twojej żony, a jak wiadomo jabłko niedaleko od jabłoni pada.

zonka
Początkujący
Początkujący

żona

Post autor: zonka »

a co doradziecie mi kobiecie, ktota mieszka z tesciowa i jest strasznie, wyzysk finansowy, psychiczny itp. moze zamurowac to babsko, albo zastreczowac? prosze o jakies pomysly ale raczej lekkie w wykonaniu. aha ona uwielbia chodzic na solarium. moze jakis klej ktorym sie sklei lozko tak zeby nie wyszla?
zonka

Gudrun
Początkujący
Początkujący

Post autor: Gudrun »

Rozumiem :) Proponuję wlepić jej paszport energetyczny ;) po dokładnym wyliczeniu Współczynnika i wysłać promem do Szwecji!

Tomasz_Brzeczkowski
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: Tomasz_Brzeczkowski »

Myślałem że do odwiertu.... Memedium meritum

Awatar użytkownika
Rudy
Aktywny
Aktywny

Post autor: Rudy »

skuteczne uprzykrzanie życia to lepsze niż jakakolwiek izolacja :)
miłego dnia

fpz
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: fpz »

Może ta twoja 100 kg kruszyna siedziała na naszym forum. kto ja tam wie co ona przez sen robi jak chrapie

Awatar użytkownika
Ania!
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Ania! »

Zaizolować taśmą klejącą lub odizolować od otoczenia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Izolacje termiczne i akustyczne”