Balustrada na pochyłym wykuszu czy poręcz ma być tez pochyła
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Balustrada na pochyłym wykuszu czy poręcz ma być tez pochyła
Witam , mam wykusz - z prawidłowo minimalnie pochyloną podłogą, żeby woda spływała do rynny..
Czy balustrada balkonowa ma być pzrobiona tak że poręćz ma "podążac za podłogą " czy ma być idelanie pozioma?
Czy balustrada balkonowa ma być pzrobiona tak że poręćz ma "podążac za podłogą " czy ma być idelanie pozioma?
Re: Balustrada na pochyłym wykuszu czy poręcz ma być tez poc
pochylona podłoga żeby woda spływała do rynny??? takich cudów nie widziałem jeszcze 
Ciekawe co by było gdybyś chciał sobie położyć płytki, to byś skontaktował się z tym kto Ci zrobił tak balkon i powiedział mu żeby Ci teraz oddał kasę na wyrównanie
tak czy tak będzie wyglądało brzydko, czy dasz równo czy tak jak idzie płyta.
Ciekawe co by było gdybyś chciał sobie położyć płytki, to byś skontaktował się z tym kto Ci zrobił tak balkon i powiedział mu żeby Ci teraz oddał kasę na wyrównanie
tak czy tak będzie wyglądało brzydko, czy dasz równo czy tak jak idzie płyta.
mam taras na dachu garażu z jednej strony domu i wykusz z II - iej i na obu stronach mam tak zrobione. Oczywiście nachylenie jest minimalne i chodząc sie tego nie wyczuwa ale woda spływa na zewnątrz a nie w strone ścian budynku.Czy to jakiś błąd ? Czy woda deszczona ma z tarasu spływać w stronę ściany budynku???
-
Tomasz Błotnicki
- Początkujący

- Kontakt:
Witam. To jest normalne i dobrze zrobione, że jest na balkonie spadek. Byłoby źle, gdyby go nie było... Poręcz nie może iść równolegle do spadku, tylko poziomo. Jak wykona się poręcz równoległą do pochyłej podłogi, to balustrada wygląda jakby się pochylała i chciała spaść. Widziałem kiedyś takie cudo....
Ja bym zrobiła normalną, prostą poręcz. Nie wiem kto wpadł na to by podłoga była pochyła...:/ A powiedz mi kupujesz gotową poręcz czy komuś zlecasz jej zrobienie? My chcemy kupić tralki i poprosić znajomego by zajął się ogrodzeniem.
-
aleksandra1986
- Początkujący

Zgadzam się z moimi przedmówcami. Balkon wręcz powinien mieć minimalny spadek, aby woda nie zalewała nam mieszkania. Balustrada powinna być poziomo zamontowana, a nie równolegle do spadku balkonu. Odnośnie samych balustrad, na rynku jest wiele firm, które oferują zakup balustrad do samodzielnego montażu, bądź z ich montażem. Osobiście polecam Wam firmę ESKATT, która w swojej ofercie ma szeroki wybór balustrad ze stali nierdzewnej - samonośne, szklane, z prętami, z linkami, z blachę perforowaną. Polecam zapoznać się z ich stroną http://eskat.com.pl/eskatt/balustrady_szklane.html
forum ogrodzenia i bramy - http://expertbudowairemont.pl/forum/for ... a-i-bramy/ - ciekawe dyskusje na temat różnego rodzaju balustrad. Polecam
-
Ekspert Schodów KAMEX
- Aktywny

Oczywiście, że balustrada powinna być pozioma, bez spadków
a sam wybór stylu zależy od Ciebie. Poniżej wrzucam przykłady
może was zainteresują.
Warto się zastanowić na balustradami do samodzielnego montażu. Jeżeli macie mało metrów bieżących to lepsza opcja

Warto się zastanowić na balustradami do samodzielnego montażu. Jeżeli macie mało metrów bieżących to lepsza opcja

Nie znam się na tym za bardzo ale możesz zajrzeć tu: balustrady ze stali nierdzewnej warszawa. To firma Jarkopol, są bardzo pomocni, mam z nimi same dobre wspomnienia
Na pewno coś Ci doradzą.