Jaki grzejnik w łazience?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Jaki grzejnik w łazience?
w łazience sprawdzają się chyba najlepiej drabinkowe, dają ciepło i można jeszcze wysuszyć pranie
o wyborze grzejnika można poczytać http://www.budujesz.pl/wiadomosc/jak-wy ... lepsze/37/
ja mam drabinkowy, sprawdza się przy suszeniu ręczników
-
Ina Łazienkowska
- Zainteresowany

- Kontakt:
Polecam przejrzeć oferty: zehnder i vasco.
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Nie spotkałem tam grzejników do łazienek!
koniecznie żeberkowy, zeby było można posuszyć pranie na ciepłym 
-
marekkowal
- Początkujący

teraz juz pamietam, gdzie widzialem ale sa takie grzejniki dekoracyjne ;] moja zona sie nimi zachwyca od jakiegos czasu
-
Euro-Zakupy
- lubie spamować
dekoracyjny drabinkowy moim zdaniem sprawdzi się najlepiej i spełni swoją rolę,szczególnie jeżeli mamy dodatkowo ogrzewanie podłogowe,wtedy naprawdę niczym nie musimy się martwić w kwestii utrzymania ciepła na odpowiednim poziomie.
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Drabinkowy grzejnik do łazienki? To tylko odmóżdżeniem może być usprawiedliwione.
W łazience jest wentylacja spod drzwi do góry, więc drabinka i konwekcyjny odpadają.
Jako podgrzewacz ręczników ( suszy nie ciepło a wentylacja) też jest nie za bardzo, bo woda ścieka na końce ręcznika, a te często są poza drabinką.
Troszkę myślenia przy zakupach nie zaszkodzi! Producent ma prawo durnoty produkować i polecać, ale kupujący powinien pomyśleć!
W łazience jest wentylacja spod drzwi do góry, więc drabinka i konwekcyjny odpadają.
Jako podgrzewacz ręczników ( suszy nie ciepło a wentylacja) też jest nie za bardzo, bo woda ścieka na końce ręcznika, a te często są poza drabinką.
Troszkę myślenia przy zakupach nie zaszkodzi! Producent ma prawo durnoty produkować i polecać, ale kupujący powinien pomyśleć!
No właśnie też mi się wydawąło, że te grzejniki łazienkowe to są bardziej wieszaki na ręczniki niż jakieś porządne grzejniki... Chociaż z drugiej strony nie uważam, żeby w każdej łazience grzejnik był konieczny. W jednym mieszkaniu, w którym mieszkałem przechodziła rura pionu i w ogóle nie mieliśmy grzejnika, a w łazience było zimą wręcz gorąco.
Tylko wariaci są coś warci.
-
Mufka-Instalacje
- Początkujący

- Kontakt:
Jeżeli mamy ogrzewanie podłogowe to spokojnie grzejnik drabinkowy bardziej dekoracyjny niż grzewczy- sprawdzi się w każdej łazience czego sam jestem przykładem. To tylko kwestia tego jak widzimy swoją łazienkę oraz jaki efekt chcemy uzyskać.
Rzeczywiście grzejniki drabinkowe będą najbardziej praktyczne, można zdecydować się na niestandardowy kolor, ja mam u siebie fioletowe, które świetnie komponują się z białymi płytkami.
Fakt jest taki, że parametry podawane przez producentów są zawyżone podają często Moc przy temperaturach grzejnika 90/70/20 C i 75/65/20 C a powinni podawać dla 45 stopni.
Dlatego lepiej kupic większy i mieć ciepło w łazience zawsze można go regulować zaworem. Polem polskie grzejniki Gorgiel produkowane w kraju http://lazienkatop.pl/ogrzewanie-grzejn ... tml?page=1
Dlatego lepiej kupic większy i mieć ciepło w łazience zawsze można go regulować zaworem. Polem polskie grzejniki Gorgiel produkowane w kraju http://lazienkatop.pl/ogrzewanie-grzejn ... tml?page=1
-
adam_krakow
- Aktywny

ja polecam zapoznać się z ofertą firmy http://radval.pl/
Do łazienki najlepsze będą grzejniki drabinkowe, bo mogą pełnić rolę suszarki. Ja dodatkowo zdecydowałem się na ogrzewanie podłogowe.
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Suszy powietrze, wentylacja. Wentylacja w łazience jest z dołu do góry, Drabinka do łazienki musi mieć wmontowany nawiew powietrza w dół.thanh pisze:Do łazienki najlepsze będą grzejniki drabinkowe, bo mogą pełnić rolę suszarki. Ja dodatkowo zdecydowałem się na ogrzewanie podłogowe.
Należy wytykać na forum producentów drabinek bez wentylatorów!! Nie wolno tak oszukiwać kupujących.