Ocieplenie stropu od wewnątrz
Moderator: ROCKWOOL POLSKA
Re: Ocieplenie stropu od wewnątrz
Ja mam Rockwool'a i Paroc'a dlatego, że kupiłem po znajomości w dobrej cenie, ale myślę że Isover nie ustępuje im jakości. Innych nie używałem i nie znam.
ok. rozumiem. Dzięki za wyjaśnienia.
a jakie są koszta ocieplenia domu??
a jakie są koszta ocieplenia domu??
-
daniello889
- Początkujący

również uważam że Isover jest bardzo dobrej jakości uzyliśmy tej wełny na poddasze
-
daniello889
- Początkujący

również uważam że Isover jest bardzo dobrej jakości uzyliśmy tej wełny na poddasze
a jakiej grubości wełnę daliście??
Ekonomiczna grubość izolacji wewnętrznej nie powinna przekraczać 12 cm.
pakoo pisze:Witam,
jestem na etapie remontu mieszkania, właśnie stoję na etapie budowy podwieszanych sufitów,
stąd pytanie czy warto i jak dobrze wykonać izolację stropu.
.
Jak zawsze bezcenna porada.Enerbau pisze:Ekonomiczna grubość izolacji wewnętrznej nie powinna przekraczać 12 cm.
Tylko jeszcze napisz jak te 12 cm ma przykleić do sufitu.
Nawet pomocnik murarza wie jak to się robi, tylko nie bachus, który zjadł wszystkie rozumy i próbujebachus pisze:pakoo pisze:Witam,
jestem na etapie remontu mieszkania, właśnie stoję na etapie budowy podwieszanych sufitów,
stąd pytanie czy warto i jak dobrze wykonać izolację stropu.
.Jak zawsze bezcenna porada.Enerbau pisze:Ekonomiczna grubość izolacji wewnętrznej nie powinna przekraczać 12 cm.
Tylko jeszcze napisz jak te 12 cm ma przykleić do sufitu.
wszystkich na forum pouczać i krytykować.
Aby Cię choć trochę oświecić, to popatrz sobie na zdjęcia.
http://nowoscibudowlane.pl/wykonczenia/ ... fermacell/
Oczywiście Enerbau jest tu najmądrzejszy jego "porady" też, krytyki nie znosi bo trzeba brylować we wszystkim.Enerbau pisze:
Nawet pomocnik murarza wie jak to się robi, tylko nie bachus, który zjadł wszystkie rozumy i próbuje
Sprawa dotyczy budynku z poddaszem nieużytkowym. Pytanie, czy dobrym pomysłem jest przykrycie sufitu wełną o gr. 5cm i przykrycie jej np. płytą gipsową-kartonową? Problem jest taki, że od zewnątrz (na stropie) nie za bardzo mam możliwość dania więcej styropianu ze względu na wysokość strychu. Myślicie że docieplenie wełna -pewnie tą isover bo ma dobrą cenę-ma sens?
Sprawa dotyczy budynku z poddaszem nieużytkowym. Pytanie, czy dobrym pomysłem jest przykrycie sufitu wełną o gr. 5cm i przykrycie jej np. płytą gipsową-kartonową? Problem jest taki, że od zewnątrz (na stropie) nie za bardzo mam możliwość dania więcej styropianu ze względu na wysokość strychu. Myślicie że docieplenie wełna -pewnie tą isover bo ma dobrą cenę-ma sens?
To wszystko zależy od wysokości pomieszczenia, w którym ma być zaizolowany sufit.
5 cm jest wartością graniczną. Zależy to też od wartości izolacyjności wełny
np. http://www.knaufinsulation.pl/produkty/ ... techniczne
Konieczna jest też paroizolacja!
Przy takiej konfiguracji nie zajdzie potrzeba doizolowywania stropu na strychu.
5 cm jest wartością graniczną. Zależy to też od wartości izolacyjności wełny
np. http://www.knaufinsulation.pl/produkty/ ... techniczne
Konieczna jest też paroizolacja!
Przy takiej konfiguracji nie zajdzie potrzeba doizolowywania stropu na strychu.
Nie mam potrzeby by brylować na forum. Raczej jest, to Twoja domena.bachus pisze:Oczywiście Enerbau jest tu najmądrzejszy jego "porady" też, krytyki nie znosi bo trzeba brylować we wszystkim.Enerbau pisze:
Nawet pomocnik murarza wie jak to się robi, tylko nie bachus, który zjadł wszystkie rozumy i próbuje
Ja staram się w miarę moich możliwości pomóc potrzebującym, czego nie da się powiedzieć o Tobie,
gdyż skupiasz się tylko na szukaniu "dziury w całym", a nie na pomocy forumowiczom!!!
Nie jesteś głupkiem, więc dlaczego z siebie niego robisz?
Twoje wpisy, z próbami udowodnienia, że inni nie mają racji i czepianiem się słówek, są albo dowodem niedojrzałości życiowej (w co wątpię), albo ideologicznym skrzywieniem, które nie pozwala Tobie dostrzec innych wartości, poza tymi, które sam wyznajesz!
.
No tak, pierwszy się wyrywasz z poradami, że ocieplenie tylko od środka i ogrzewanie jest najlepsze tylko elektryczne, czy ktoś takiej porady oczekuje, czy nie.Enerbau pisze: Ja staram się w miarę moich możliwości pomóc potrzebującym, czego nie da się powiedzieć o Tobie,
gdyż skupiasz się tylko na szukaniu "dziury w całym", a nie na pomocy forumowiczom!!!
Natomiast jak już zadać nie wygodne pytanie to jest to szukanie dziury w nie bardzo całym.
Pomieszczenie ma wysokość 3 metry, chcę zimą aby było ciepło a latem niezbyt gorąco, czy 5cm grubości to nie za wiele?