Okno lub wyłaz w garażu.
Moderator: Redakcja e-dach.pl
Okno lub wyłaz w garażu.
Witam.
Chciałbym doświetlić poddasze w garażu nie ogrzewanym. Zapewne okna nie będą często używane.
Zastanawiałem się nad wyłazem – nieskomplikowana konstrukcja. Jednak wyłazy maja mała wadę - za małe wymiary.
Do okien jednak trzeba kupić kołnierz. W Castoramie są okna z kołnierzem (komplet) 98x118 za 550 zl firmy OKPOL. Czy będzie to dobre rozwiązanie? Czy wybrać cos droższego?
Czy szukać wyłazów (odpada koszt kołnierza).
Chciałbym doświetlić poddasze w garażu nie ogrzewanym. Zapewne okna nie będą często używane.
Zastanawiałem się nad wyłazem – nieskomplikowana konstrukcja. Jednak wyłazy maja mała wadę - za małe wymiary.
Do okien jednak trzeba kupić kołnierz. W Castoramie są okna z kołnierzem (komplet) 98x118 za 550 zl firmy OKPOL. Czy będzie to dobre rozwiązanie? Czy wybrać cos droższego?
Czy szukać wyłazów (odpada koszt kołnierza).
-
Rudolf Bras jr.
- Superużytkownik

-
Doradca VELUX
- Aktywny

- Kontakt:
Nie wszystkie wyłazy są takie małe. Mogę polecić następujace produkty VELUX GVT 0000 rozmiar 54 x 83 cm, cena 776 zł brutto lub wyłazy VELTA VLT 029 1000 /73 x 45 cm/ lub VLT 033 1000 /85 x 85 cm/. Cena VELTA mniejsza 415 zł brutto lub 650 zł brutto - duża. Wszystkie wyłazy mają zintegrowany kołnierz uszczelniający i są przeznaczone do nieogrzewanych pomieszczeń.
-
Rudolf Bras jr.
- Superużytkownik

Velux dziwna Twoja oferta, facet pisze o oknie za ok. 550 zł komplet , a ty mu wyłaz proponujesz za 700 parę złociszy (i to do pom . nie ogrzewanych
) wolę jednak już Okpola niż wyłaz w kosmicznej cenie, bo co okno dachowe to nie wyłaz jednak
-
Doradca VELUX
- Aktywny

- Kontakt: