Czym pokryć dach ?
Moderator: Redakcja e-dach.pl
Re: Czym pokryć dach ?
ja fanem zielonych nie jestem ^^ oraz jakims specjalnym eko-budowniczym tez nie, dla mnie liczy sie aby bylo jak najwyzszej jakosci oraz wytrzymalo wiele lat, natomiast ta blacha co podeslales calkiem ladna, moze zastosuje w ogrodzie do altany grillowej, natomiast zgodze sie, ze CREATON to jednak firma, ktora potrafi trafic do kazdego odbiory i jego potrzeb 
-
mirekzwirek
- Zainteresowany

moim zdaniem najważniejsze jest to, aby mieć twardy i mocny dach - bez kombinowania 
-
magdalena13
- Początkujący

Mąż wynalazł w Warszawie naprawdę fajną dachówkę portugalkę - cena porównywalna do blachy, a ma taki naturalny wygląd... Na początku byłam sceptyczna, ale teraz wiem, że to był dobry wybór. Mija parę lat i nic się z nią nie dzieje.
No no bardzo ciekawie ta dachówka wygląda nie powiem :0 tylko właśnie czy cena nie za niska ? Ja to jednak wolałbym na pewniaka postawić 
-
PiotrNiski
- Zaawansowany

Przy wyborze pokrycia dachu należy również zwrócić uwagę na wybór odpowiedniej opcji w kontekście typ dachu jaki się posiada. Polecam poczytać właśnie na temat umiejętnego doboru pokrycia dachu - http://szwedzkablacha.pl/blog/poszczego ... -pokrywac/. Kwestia ta ma bowiem bardzo duże znaczenie.
-
mirekzwirek
- Zainteresowany

ostatnio bardzo popularna jest płytka włóknocementowa - np. firma Creaton posiada ciekawa ofertę takich płytek, jest w czym wybierać
ktoś już może miał do czynienia z takim rodzajem krycia dachu??
a czy ktos slyszal o romanskiej dachówce? Sklada sie z 3 warstw
Chcemy kupić właśnie tę portugalkę! I też w Warszawie
Świat jest mały, he he. Widziałem realizację sprzed paru (parunastu?) lat z takim pokryciem dachowym, po sąsiedzku nieomal i nic się nie działo złego. Jesteśmy już raczej zdecydowani.
gdzie tam romańska czy portugalka. marsylka to jest styl. połduniowa francja wie co dobre!
rozumiem, ze mowisz o serii dachowek creaton, a to prawda poludnie Francji piekne miejsce 
-
AndrzejKarwowski123
- Aktywny

EHH, ta francuska klasa, nie wierzę. Ciągle idziemy żeby było jak na zachodzie, a może coś z Polski, może zacznijmy wspierać naszą gospodarkę.
Andrzej
-
mirekzwirek
- Zainteresowany

też tak uważam, że co polskie to polskie
polecajmy polskie firmy, np. Creaton
wybierajmy polskie produkty, np. polskie dachówki itd.
fajnie jest wspierac polskie firmy w tym wlasnie Creatona, ale dla mnie najwazniejsza jest jakosc, ktora nie ma sobie rownych jesli chodzi o Creatona 
-
mirekzwirek
- Zainteresowany

może Creaton polską firmą tak na 100% nie jest, ale przynajmniej produkuje już w naszym kraju
Firma posiada dwa zakłady produkcyjne dachówek cementowych - w Olkuszu na południu Polski oraz w Chojnicach na północy Polski. We wrześniu 2012 roku uruchomiono fabrykę dachówek ceramicznych CREATON w gminie Kościan, w Wielkopolsce.
Firma posiada dwa zakłady produkcyjne dachówek cementowych - w Olkuszu na południu Polski oraz w Chojnicach na północy Polski. We wrześniu 2012 roku uruchomiono fabrykę dachówek ceramicznych CREATON w gminie Kościan, w Wielkopolsce.
wow
skad to wszystko wiesz od Creatonie, podziel sie z nami linkiem