Jakie rury?

Informacje na temat instalacji grzewczych, ogrzewania domu, kotłów CO. Dowiedz się jak ogrzać mieszkanie i jakie wybrać instalacje grzewcze aby rachunki nas nie zaskoczyły.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

panczo0
Początkujący
Początkujący

Jakie rury?

Post autor: panczo0 »

Jestem przed decyzją wyboru rur do c.o., a mianowicie jekie: miedziane czy plastyki. Wiem, że miedź będzie dobra ale wiem, że droga. Co do plastyków to zastanawiam się czy takie rury wytrzymają np. zagotowanie wody bo i tak może się prztrafić. Proszę o kilka uwag!
Gdyby wszyscy mieli ten sam gust to mielibyśmy kwadratowe koło!

subo
Początkujący
Początkujący

Post autor: subo »

Jeśli o mnie chodzi, to do C.O. zastosowałbym rury miedizane. Szybki montaż i stosunkowo niski koszt. Jednak radziłbym jeszcze zasięgnąć opinii specjalistów - czyli przeszukaj forum pod kątem odpowiedzi na Twoje pytanie.
Dom, to taki większy namiot :D

Agent
Zainteresowany
Zainteresowany

Re: Jakie rury?

Post autor: Agent »

panczo0 pisze:Jestem przed decyzją wyboru rur do c.o., a mianowicie jekie: miedziane czy plastyki. Wiem, że miedź będzie dobra ale wiem, że droga. Co do plastyków to zastanawiam się czy takie rury wytrzymają np. zagotowanie wody bo i tak może się prztrafić. Proszę o kilka uwag!

A jaki kocioł do tej instalacji??? Na paliwo stałe czy gazowe???? Przewody rozprowadzane w podłogach???
Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Shive
Zaawansowany
Zaawansowany

Post autor: Shive »

opisz gdzie mieszkasz?, gdzie ma byc kocioł, czy to jest domek podpiwniczony czy mieszkanie jednopoziomowe, nie słuchaj durnych rad dla nabijania postów !!

panczo0
Początkujący
Początkujący

Post autor: panczo0 »

jest to domek jednorodzinny na wiosce i piec na ekogroszek oraz miał z zasypem.
Gdyby wszyscy mieli ten sam gust to mielibyśmy kwadratowe koło!

Awatar użytkownika
marcinradom
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

Post autor: marcinradom »

polecam polipropylen sprawdzony osobiście w moim domu. koszt najniższy z możliwych i prosty montaż. oczywiście w najbliższym sąsiedztwie pieca rury stalowe/miedziane.
pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje grzewcze i ogrzewanie domu”